Valp i bil

Vi har tingat en barbet-valp, och undrar hur man säkrast transporterar den i bil. Kan en 8-10v valp ha säkerhetssele (tänker på att deras ben är bräckliga)? Vi har även köpt en nylonbur med metallare, kan valpen åka i den i baksätet om man fäster ett säkerhetsbälte om/i buren? Tycker att det står olika på de flesta ställen, och valp nämns inte ofta.

Kommentarer

 • Hej Fia!

  Tack för din fråga. När du transporterar en hund i personutrymmet i din bil ska du se till att den transporteras på ett säkert sätt. Du kan också transportera hunden i kombiutrymmet på din bil om du har god uppsikt över den under hela transporten.

  Hunden ska inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Du måste se till att hunden är säkrad vid inbromsning till exempel genom att använda transportbur eller säkerhetsbälte som är anpassat för hundar.

  Du kan läsa mer om reglerna för transport av hund i Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om transport av levande djur.

  Känner du dig osäker på om du transporterar din hund på ett säkert sätt kan du vända dig till din länsstyrelsen då det är de som får göra bedömningar utifrån regelverket.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.