Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vall eller permanent gräsmark

Jag har 5 ha åkermark. Åkermarken har legat som vall i 4 år. Måste jag så annan gröda detta året eller kan jag låta den ligga kvar som vall i fler år? Om i så fall  hur många år utan att marken blir noterad som permanent gräsmark?
Eb Nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eb!

  Som permanent gräsmark räknas:
  • betesmark
  • slåtteräng
  • åkermark med vallodling eller träda som inte ingått i växtföljden på jordbruksföretaget under 5 år eller mer. Det spelar ingen roll om vallen ligger obruten 5 år i rad eller om den plöjs upp och sås med vall på nytt. Det är hur många år i rad som det varit vall på marken som räknas i detta sammanhang. De år som du får någon miljöersättning för din vallodling räknas inte med i de 5 år som krävs för att vallen ska räknas som permanent gräsmark. Eftersom jag inte vet hur det ser ut för just dig så ber jag dig att kontakta din länsstyrelse genom att ringa 0771-67 00 00. Bor du i Västernorrlands län ska du ringa 0611-34 90 70. och knappa in ditt person- eller organisationsnummer för att få ett svar på vad som gäller för dig.
  Svaret kommer från Länsstyrelsen.
  Jimmy Kundtjänst
 • Vill köpa vallfrö med rödklöver timotej o ängsvingel. Har inte hittat någon återförsäljare. Har tittat i katalogen för norrländsk växtodlingarna. Kan du hjälpa mig med detta. Lantmännen som är inom vår organisation LRF har inget.
  Margareta Byström
 • Hej Margareta!

  Vi kan inte rekommendera dig någon återförsäljare av vallfrö med rödklöver timotej o ängsvingel. Då får kolla via andra rådgivande organisationer eller söka på internet.
  Catrin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.