Vad händer om min registrering av anläggning inte hinner handläggas klart före 1 oktober?

För att du ska uppfylla kraven på registrering räcker det med att du har skickat in din registrering av anläggning före 1 oktober.

I vissa fall behöver vi utreda något och eftersom det just nu är många som registrerar sin anläggning kan detta ta upp till 4 veckor.

Kan jag lägga in mina hästar ändå?
Nej, du kan inte registrera hästar på en anläggning som vi utreder.

Om du har uppgett en mejladress så får du ett meddelande av oss när vi är klara med utredningen. Därefter kan du registrera hästarna på anläggningen.

Tips på vad du kan göra under tiden du väntar på att din anläggning ska bli klar!
Passa gärna på att kolla så dina hästar finns registrerade i Centrala hästdatabasen. Detta är en förutsättning för att du sedan ska kunna lägga in dem på din anläggning.

Om en häst inte finns i databasen kan det bero på att din avelsorganisation eller registerförande förening inte registrerat den på rätt sätt. Kommer hästen från ett annat land kan det också bero på att den ännu inte blivit tilläggsregistrerad i Sverige. I båda fallen behöver du kontakta din avelsorganisation eller registerförande förening för att höra vad som hänt.

Godkända avelsorganisationer
Godkända registerförande föreningar

Du som ska flytta hästar utomlands 
Om du har registrerat din anläggning men inte fått en bekräftelse på registreringen och planerar att flytta hästar utomlands inom fyra veckor - kontakta kundtjänst på 0771-223 223.

Här hittar du e-tjänsten där du registrerar din anläggning och dina hästar.
Kundtjänst (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.