Vad är hästens UELN-nummer och var hittar jag det?

Ett UELN-nummer är hästens unika identifieringskod och du hittar det i hästens pass. Det finns uppe till höger i passet på sidan med hästens identitet. Det kan stå ID-nummer ovanför numret och oftast står det SE innan.

Hittar du inte UELN-numret kan du söka fram det i Centrala hästdatabasen. Har hästen ett chipnummer eller annan märkning så kan du söka på detta.

Det ska gå att registrera de flesta hästar på en anläggning i e-tjänsten. Om det inte går att lägga till hästen i registreringen kan det bero på att Jordbruksverket inte har fått alla uppgifter från samtliga avelsförbund. I så fall ber vi dig att avvakta ett tag med registreringen till dess att Jordbruksverket har fått in uppgifterna.

Kan du inte lägga till din häst kan du däremot registrera din anläggning. Det är bra att göra redan nu eftersom du måste ha gjort det innan du kan registrera hästarna.

EU-kommissionen har kommit med besked om övergångsregler för vissa delar av det nya regelverket. Därför har Jordbruksverket kunnat flytta fram sista datum för att registrera hästar till den 1 oktober.

Här hittar du godkända avelsorganisationer.
Här hittar du godkända registrerande föreningar. 

Jag kan inte registrera mitt UELN-nummer - vad ska jag göra?
Kundtjänst (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.