Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Uppstoppad räv

Hej, vi har fått en uppstoppad räv som nu finns i Schweiz. Min fråga är om vår väninna kan posta den till oss här i sverige? Tullverket godkänner eftersom värdet är under 500:- och det är en gåva mellan privatpersoner.
Min fråga till er, får jag ta emot den?
Tack på förhand
Therese Anselmsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Therese

  Verksamheten behöver prioritera att handlägga inkomna ansökningar och har därför tyvärr inte möjlighet att besvara frågor via forumet. För frågor om CITES, ansökningsblanketter, hur du ansöker m.m. hänvisar vi till www.jordbruksverket.se/CITES.

  Om du inte hittar svar på dina frågor på webben, har de som hanterar CITES-frågor telefontid mellan kl 08:30 till 11:30. Du når dem via kundtjänst 0771 -223 223

  Tänk på att för att enheten ska kunna hjälpa dig, behöver du själv ha artbestämt djuret innan du kontaktar dem.

  Planerar du att göra en ansökan kan du skicka in den även om du är osäker på någon del i ansökan. Skulle det vara så att något är oklart i din ansökan kommer en handläggare kontakta dig.

  Vi ber dig att ha överseende med att vi prioriterat ner servicen gällande att svara på frågor för att kunna prioritera utfärdande av intyg och tillstånd. Vi tar ansökningarna i turordning. Våra handläggningstider är för tillfället mer än 30 dagar (just nu i vissa fall upp mot 60 dagar), men vi hoppas kunna korta ner tiderna efterhand.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.