Transporter med hästar

Hej!
Vi hamnade i en diskussion igår om man behöver ha transportörtillstånd för att få köra sin egen häst till tävling och träning. Behöver man ha tillstånd även om det inte är ekonomisk verksamhet?
Vi diskuterade också vad det finns för regler kring om vad som måste finnas i transporten vi transport av hästar men jag hittar ingen lista. Vi pratade om kniv, termometer, brandsläckare mm. Finns det en sådan lista och var hittar jag den i så fall. Eller är det Länsstyrelsens bord?

Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning
Ewa

Kommentarer

  • Hej Ewa!
    Man behöver transportörstillstånd om man är en professionell ryttare och tävlar med sin häst, men inte annars. Dock har Danmark en lite annan syn på detta och om man tävlar i en FEI tävling i Danmark eller ska passera Danmark till en sådan tävling ner till övriga Europa, så anser de att man ska ha transportörstillstånd. Har man inte det, kan det bli dryga böter, 20 000 – 40 000 kronor om det vill sig illa.

    Det finns ingen lista på vad man måste ha med sig när man transporterar sin häst, men det är naturligtvis bra att ha med en kniv för att skära loss grimskaftet om man skulle hamna i en olycka. Detsamma gäller brandsläckare, men vi har inga regler för vad man ska ha med sig.
    Carin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.