Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Transport av hund till Sverige

Hej! Jag bor just nu i England och det finns en chans att jag får ett jobberbjudande i Sverige inom en mycket snar framtid. På grund av Brexit så är risken att det blir en "No Deal" hög, vilket troligtvis innebär blodprov samt 3 månaders väntetid om man vill resa med hund. Då min uppsägningstid är 1 månad på nuvarande arbetsplats så skulle det innebära att jag inte kan åka hem till Sverige innan Brexit, men om jag vänta jag tills efter Brexit så blir jag istället fast här i 3 månader pga min hund vilket gör det svårt att acceptera jobberbjudandet i Sverige.

Den enda lösningen jag ser på detta är denna: Om jag får besked om att jag har fått jobbet så vill jag se till att hunden kommer hem till Sverige INNAN Brexit och att jag själv får vänta tills uppsägningstiden är slut innan jag också kan flytta hem.

Så för att förenkla det hela, kan jag sätta min hund på ett flyg till Sverige utan att jag följer med, och sen se till att mina föräldrar hemma i Sverige kan hämta ut henne när hon anländer?

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Om du vill skicka hem hunden till Sverige så räknas den som ett handelsdjur under resan. Nedan ser du kraven som ställs i dagsläget för att skicka från England.  

  Det här är kraven för hundar eller katter som reser som handelsdjur från EU-länder:
  • Djuren ska vara id-märkta.
  • Djuren ska ha en giltig vaccination mot rabies.
  • Djuren ska ha EU-pass.
  • Djuren ska besiktigas och ha TRACES-intyg.
  • Djuren ska anmälas hos tullen.
  De här införselkraven gäller om du reser med fler än 5 djur, djuret reser utan sin ägare eller om djuret ska byta ägare efter införseln. Här kan du läsa mer om kraven för handelsdjur.

  Använd gärna vår Reseguide för hundar och katter.

  Du kan läsa mer om hur du anmäler ditt djur till tullen på Tullverkets webbplats.

  Det finns inget krav på avmaskning. Om du misstänker att din hund kan ha blivit utsatt för dvärgbandmask så är det bra om du avmaskar den.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.