Tillverkning av hundtårtor m.m.

hej!
Jag bakar bland annat hundtårtor och vill börja sälja dessa. Mitt företags främsta fokus är att ta fram recept men då många hör av sig och vill beställa det jag bakar vill jag nu även kunna sälja dessa.

Vad behöver jag göra hos er? Behöver detta godkännas? Kommer alltså inte massproducera utan gäller försäljning av hembakat hundgodis vid enstaka tillfällen

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Sarah!

  Om du vill tillverka och sälja foderprodukter till hund så behöver du anmäla dig som foderleverantör. Det finns även vissa regler som måste följas om du använder dig av animalier i tillverkningen. Du kan börja med att läsa igenom informationen om att tillverka foder på vår webbplats.
  Frida Kundtjänst
 • Tack för ditt svar Frida.

  jag hittar mest info angående tillverkning av foderprodukter. Inget om att sälja hembakat.. På livsmedelsverket finns information att man får sälja exempelvis hembakade bullar. Det här skulle mer vara en sådan sak, sälja några kakor vid exempelvis hundutställning, loppmarknad m.m. eller enstaka födelsedagar.

  Förlåt om det är rörigt. Vet inte riktigt hur jag ska formulera frågan.
  Sarah
 • Hej Sarah!

  Det finns inget motsvarande "hembakat" när det gäller foder, utan de krav som gäller vid tillverkning av foder gäller både för stor och liten verksamhet.

  Här hittar du  information om vad som gäller för att tillverkar foder.


  Sara Kundtjänst
 • Hej!

  Tusen tack för ditt svar. Då vet jag vad som gäller och ska läsa på mer om fodertillverkning.

  Hälsningar Sarah

  Sarah

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.