Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tilläggsregistrering häst

Hej! Om någon månad får en väninna hem en Connemara från Irland. Med pass från den irländska Connemaraföreningen. Ett framtida avelssto som hon vill tilläggregistrera hos Svenska Connemara Sällskapet. Nu har hon emellerid fått information från en person att Svenska Connemara Sällskapet inte FÅR göra tilläggsregistreringar? Hur kommer det sig? Varför isåntfall? Alla andra rasföreningar tilläggsregistrerar ju sina importer....

Det står också klart och tydligt på er hemsida "Tilläggsregistreringen görs hos en avelsorganisation eller en registerförande förening. Du måste skicka in passet till organisationen vid en tilläggsregistrering". Vad är det som jag inte förstår här?

Var kan hon annars tilläggsregistrera stoet med härstamning, och som berättigar hennes avkommor att komma in i den svenska Connemarastamboken?
Tacksam för snabbt svar
Mvh Gerd Eriksson
Gerd Eriksson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gerd!
  Svenska Connemarasällskapet var under en tid inte en godkänd avelsorganisation, men sedan den 26 oktober 2017 är de åter godkända. Din väninna kan därför vända sig till dem för att få hjälp med sitt hästpass. Läs mer på deras webbplats; Svenska Connemarasällskapet
  Carin Kundtjänst
 • Hej!
  Jo, jag vet att de inte var godkända en tid. Personen ifråga påstår emellertid att SCS inte äger rätt att tilläggsregistrera efter godkännandet heller! Hästarna förs in i den centrala basen enl EU-kraven, samt i den svenska Connemaraboken efter sin status i hemland.

  Är det ordet tilläggsregistreing som vederbörande hakar upp sig på undrar jag?  Är det skillnad på att tilläggsregistrera en import med utländskt pass hos en avelsförening/föra in samma import i svensk stambok, och ge den ett svenskt registreringsnummer?

  Jag trodde i min enfald att alla importer som tilläggsregistreras hos "sin" avelsförening får ett svenskt registreringsnummer. Även de som tilläggsregistreras hos Hästavelsförbundet, med undantag för de som registreras enl grundkraven från EU. Dessa får endast ett Id-nummer i blå basen, och uppgifter om härstamning saknas (är ej synlig)

  Mvh
  Gerd E
  Gerd Eriksson
 • Hej Gerd!

  Vi kan inte svara på vad någon annan lägger in i ordet ”tilläggsregistrering”. SCS får registrera hästar i sin stambok som tidigare registrerats i en annan stambok och har hästpass därifrån. Naturligtvis under förutsättning att de hästarna uppfyller kraven för att föras in i SCS stambok.
  Sara Kundtjänst
 • Nej, jag förstår att ni inte kan svara på det 😉 Jag tolkar ditt svar som att när SCS registrerar dem - i moderlandet redan registrerade hästarna - och ger dem ett svenskt nummer, och kallar detta för tilläggsregistrering, så är det helt ok.

  Är det rätt uppfattat av mig?
  MVH
  Gerd Eriksson
 • Hej Gerd!

  Ja, SCS får registrera hästarna i stamboken.
  Catrin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.