Till senaste kommentaren

Ta emot häst från oregistrerad anläggning

Hej, vi har registrerat vår hästanläggning enligt den nya förordningen som börjar gälla den 21 april. Då vi har SE- nummer sedan innan (får) var det inga problem att även lägga till och ange hästverksamhet och individer. Vi tar emot ett fåtal inackorderingar och min fråga rör hur vi, efter den 21april, ska agera om en hästägare vill hyra en plats hos oss men tidigare har haft hästen på en oregistrerad anläggning? Vad jag förstår kan vi då inte ta emot hästen? Så funkar det ju med fåren redan i nuläget men fårägare verkar vara mer medvetna om detta än  hästägare.
Alltså är frågan; hur råder vi en hästägare som vill hyra plats på vår anläggning om den anläggning hästen kommer ifrån inte är registrerad? Vi har fått ta emot flera frågor från oroliga hästägare som nu letar stallplats där deras häst blir registrerad.

Kommentarer

  • Hej Madelaine!

    Ni kan råda hästägarna att se till att platsen där deras häst hålls på är registrerad samt att deras häst blivit inregistrerad på platsen. Om ingen aktör tar på sig ansvaret att driva och registrera anläggningen så är det inte tillåtet att hålla djur där.
    Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.