Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

SUGGFIXERING

Hej!
För några år sedan godkändes ett försök att fixera suggan, för att se om kultingarna klarade sej bättre från att liggas ihjäl av suggan.
När blir utvärderingen klar, och var hittar jag den i så fall?

Med vänlig hälsning
Ann-Kristine Thulin
Ann-Kristine Thulin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ann-Kristine!

  Om du menar ”Utvärderingen av pilotstudien rörande ett kontrollprogram för förbättrad djurvälfärd för gris” som skrevs av Per Wallgren och Stefan Gunnarsson så lämnades den till Jordbruksverket i november 2015.

  Om du vill läsa utvärderingen kan vi skicka en kopia till dig om du kontaktar Jordbruksverkets registrator. Vi behöver i så fall din adress eftersom vi endast skickar ut handlingar i pappersformat. Du bör då känna till att utlåtandet är på 76 sidor och vi tar ut en avgift på 50 kr för de första 10 sidorna och 2 kr för de efterföljande sidorna alltså total kostnad 50 + 66*2 = 50 + 132 = 182 kr.
  Maria Kundtjänst
 • Jag är inte säker på om det är den studien.
  Handlar den om suggfixering?
  Har för mej att den skulle vara klar nu i år.
  Var hittar jag den?
  Ann-Kristine Thulin
 • Hej igen,

  Utvärderingen från 2015 gäller programmet där man bland annat prövade användning av skyddsgrindar från att grisningen påbörjats och fem dagar framåt.
  För att läsa hela utvärderingen kontakta Jordbruksverkets registrator.

  ”Grisforskning SLU Skara” har publicerat en sammanfattning av samma text på sin facebooksida, så ett tips kan vara att börja läsa där för att se om det är denna utvärdering du letar efter: https://www.facebook.com/GrisforskningSluSkara/posts/utv%C3%A4rdering-av-pilotstudien-r%C3%B6rande-ett/902878543124486/
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.