Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Stödrätter

Hej!
Vi är två ägare av en jordbruksfastighet. Kan var och en av oss ha jordbruksstöd och inneha stödrätter, om det gäller olika arealer/åkrar? Vi är nystartade och jag fick stödrätter från nationella reserven 2018 tack vare detta. Kan den andra delägaren söka stödrätter på samma sätt (dvs också räkna sig som nystartad), om det gäller åkermark som vi aldrig tidigare haft/sökt stöd för? Den aktuella marken har varit utarrenderad men vi ska ta den i eget bruk igen.

Kommentarer

 • Hej Tomas!
  Ja, det kan ni, förutsatt att ni var och en har en SAM-ansökan på minst 4 hektar godkänd mark för gårdsstöd och stödrätter.
  När det gäller tilldelningen av stödrätter ur nationella reserven så kan det vara möjligt om den andra delägaren uppfyller kraven för nystartad jordbrukare och inte har fått stödrätter ur nationella reserven (grupperna ung och nystartad jordbrukare) sedan tidigare.
  Carin Kundtjänst
 • Tack för svaret! Kravet för att räknas som ny är väl i praktiken att man inte haft någon typ av stöd eller bidrag från er tidigare, alltså inte har något registrerat kundnummer? Brukarcentrum blir ju samma för två ansökningar i så fall, har det någon betydelse?
  Tomas
 • Hej Tomas!

  Detta gäller för att få tilldelning ur nationella reserven.

  Ni får välja det av era block som ligger närmast brukningscentrum.
  Birgitta Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.