Stöd för vårbearbetning

Hej!  
Jag tänker söka stöd för vårbearbetning på samtliga skiften där så är möjligt. Nu undrar jag vad som händer om jag skulle komma på att jag vill så höstvete på några av dessa skiften?
Göran Hillbom Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Göran!

  Du kan alltid dra tillbaka skiften från din ansökan, om du under säsongens gång märker att du inte kan eller vill utföra det som du har angett i ansökan. Tänk bara på att du ska ansöka om utbetalning på 80 % av arealen i ditt åtagande, annars riskerar du att inte får någon utbetalning alls.


  Svaret kommer från Miljöersättningsenheten.


  Jimmy Kundtjänst
 • Göran i ditt svar skriver du "riskerar du att inte få någon utbetalning alls". Vad är det som avgör om det blir minskning eller inget alls?
  Benny Lövström
 • Hej Benny!
  Det är inte jag som skriver det, det är Jimmy på Jordbruksverket.
  Om jag ansöker om stöd för vårbearbetning på 100 ha så måste jag sedan köra vår bearbetning på minst 80 ha, går jag under 80 ha då blir det inget stöd. Om jag tolkar det rätt så kan jag söka utbetalning på upp till 120 ha (om jag sökt stöd för 100 ha alltså)
  Kundtjänst får rätta mig om jag har fel.
  Göran Hillbom
 • Tack Göran för svar, ursäkta jag blandade samman namnen i tråden!
  Jag hoppas på svar från kundtjänst också, är det så att om man går under 80% så blir det inget stöd, eller finns det ytterligare saker som beaktas eftersom det står 'riskerar'.
  Benny Lövström
 • Hej Benny och Göran,

  Om ansökan understiger 80 % av åtagandearealen leder det normalt sett till att man inte kan få någon utbetalning det ansökningsåret. Det kan dock finnas omständigheter i det enskilda ärendet som gör att utfallet blir ett annat än det normala. Jordbruksverket kan inte ge exempel på sådana omständigheter utan handläggningen av det enskilda ärendet får avgöra om det finns omständigheter som gör att utfallet blir ett annat än det normala.
  Sara Kundtjänst
 • Tack för svaret, jag förstår nu.
  Vänligen /Benny
  Benny Lövström

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.