Sommarbeten

Hej, om jag håller ett fåtal hästar, som vintertid finns närmast gården, men sommartid flyttas mellan olika beten i närområdet, blir då varje sommarbetesställe en egen anläggning, eller hur ska man tänka? Räknas flera olika beten i ett område till samma anläggning, även om markerna inte direkt hänger ihop eller tillhör olika fastigheter?
Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Jörn!

  Tack för din fråga. Om sommarbetet ligger mer än 500 meter ifrån huvudanläggningen så blir det en ny anläggning. Är det mindre än 500 meter emellan och det inte går några andra djur mellan dessa så kan man räkna det som samma anläggning.
  Maria Kundtjänst
 • Tack för svaret! Som leder till en följdfråga: när räknas det som att en häst har flyttats från en anläggning till en annan?
  Exempelvis: om hästen går på ett sommarbete 800 m från gården (dvs en annan anläggning), men tas hem till gården över dagen, för arbete, för att skos, eller något annat, och flyttas tillbaka till betet på kvällen.
  Blir det då två förflyttningar mellan olika anläggningar på samma dag som ska registreras😬?
  Eller är det först när hästen flyttas mer långvarigt som det ska registreras?
  Så, när räknas en häst som flyttad?
  Och hur snabbt efter förflyttning måste det registreras? Samma dag? Samma vecka?
  Kommer det att finnas en mobilapp som gör detta fram- och tillbakaregistrerande enkelt och smidigt?
  Tack på förhand för förtydligande!
  Jörn
 • Hej Jörn!

  Om du flyttar dina hästar till betet som har ett annat anläggningsnummer och tanken är att de ska vara där mer än 30 dagar så ska du registrera in dem på den anläggningen när de har flyttats. Du behöver inte registrera förflyttningen av hästarna om du tar hem dem till huvudgården över dagen.

  Har lämnat din synpunkt om app för registrering av hästindivider till ansvarig.
  Jimmy Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.