Till senaste kommentaren

Smittförklarade område vid flytt av bin.

Hej.
Vid försäljning av bisamhälle kommer jag att behöva flytta över församlingsgräns i slutet av April. Kommer ni att ha uppdaterat smittförklarade områden för amerikansk yngelröta till dess. Anledningen till denna fråga är om jag skall anlita bitillsyningsman eller Veterinär ( Mellifera ) för att få vetskap om jag får flytta eller om flytt på grund av för mycket sporer är olämpligt.
Magnus Kvillegård Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Magnus

    Vi hoppas att de nya smittförklaringarna kommer att vara klara i slutet av april men kan inte lova något. Det beror på att vi inom bitillsynen inte själva äger dessa frågor för smittförklaringar utan det är en del juridiska processer dessa beslut går igenom. Eftersom vi nu gör om själva systemet för smittförklaringar så är det extra krångligt. Så det är svårt att kunna förutse när dessa beslut kommer att vara klara.

    Att ha koll på sporer från amerikansk yngelröta tycker jag alltid är lämpligt eftersom man då kan sätta in förebyggande åtgärder. Men för själva flyttningstillståndet skull så rekommenderar jag att du tar kontakt med en tillsynsman för att få flyttningstillstånd. Då är du förberedd oavsett om de nya smittförklaringarna hinner bli beslutade eller inte.
    Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.