Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Köpa skor i krokodil

Försökte nyligen buda på ett par vintageskor i krokodil på ebay. Trots att säljaren erbjöd försäljning till Sverige gick det inte att buda:
We are sorry, but the item you selected may not be purchased due to seller shipping restrictions or due to country-specific import/export or other relevant restrictions.{e56585-780432x}
Beror det på införselrestriktioner på krokodilprodukter till Sverige, eller?
/Håkan L
Håkan Lundmark Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Håkan!

  Den frågan måste du ställa till säljaren, reglerna borde vara liknande till alla länder som följer CITES.

  Roger Kundtjänst
 • Ebay har genom sitt försäljningssystem koll på importavgifter till respektive länder, så varför då inte importrestriktioner?
  Då frågan gällde om det finns införselrestriktioner på krokodilprodukter till Sverige, borde rimligtvis Jordbruksverket ha bättre koll på det än en säljare i USA - eller för den delen, jag.
  Håkan Lundmark
 • Hej Håkan!

  På sidan vi länkade till i ovan svar hittar du mer information om CITES. Du kan även läsa mer om detta på vår webbplats.

  Det måste finnas ett CITES-intyg då varan ska säljas, det ska även finnas ett exportintyg från landet den säljs ifrån samt ett importintyg från Sverige.

  Säljaren ska alltså se till att CITES-intyget samt att ett exportintyg finns och du som köpare ska ansöka om ett importintyg.
  Maria Kundtjänst
 • "CITES-konventionen är en internationell överenskommelse om handeln med hotade arter av vilda djur och växter. "
  Det gällde ett par skor i krokodil, dvs djuret ifråga är dött sedan länge.
  Svaret på min fråga står kanske i EU-förordningarnas bilagor A-D, eller i CITES-konventionens appendix I-III.
  Jag trodde i min enfald att Jordbruksverket kunde besvara en så pass enkel fråga - får man ta in produkter av krokodil, med ja eller nej. Så är alltså inte fallet.
  Håkan Lundmark
 • Hej Håkan

  Reglerna gäller även för produkter av djur som är hotade arter. Det du behöver göra är att ta reda på vilken sorts krokodil som skorna är gjorda av och därefter kontrollera om arten är CITES-listad. Är arten CITES-listad så behöver det finnas CITES-intyg och export- samt importintyg för att du ska kunna köpa skorna.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.