Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Semester i Polen med hund

Hej,
Ska åka till Polen i sommar på semester, hunden ska med. Räcker kraven som står på er hemsida, dvs inga speciella krav för Polen.

Mvh
Jonas

Kommentarer

 • Hej Jonas

  De gemensamma reglerna för EU är att djuret ska vara id-märkt med chip, ha giltig rabiesvaccination samt EU-pass. Det kan vara så att det land du reser till har något ytterligare som du behöver tänka på. Du behöver då ta kontakt med motsvarande myndighet i det landet för att få rätt information. Här hittar du kontaktuppgifter till veterinärmyndigheter. Du kan även kontakta landets ambassad i Sverige.
  För utförsel av hundar och katter till ett annat EU-land finns det viss information att läsa om på den här länken. Den här informationen gäller de djur som reser tillsammans med sin ägare. Ska djuret resa ensamt eller med annan än ägaren så ska du istället läsa på den här sidan.


  För att resa med hund eller katt till Sverige från ett EU-land så är kraven att
  • djuret ska vara id-märkt
  • djuret ska ha en giltig vaccination mot rabies
  • djuret ska ha ett EU-pass för sällskapsdjur
  • djuret ska anmälas hos tullen
  En rekommendation är att du även avmaskar din hund mot dvärgbandmask om din hund kan ha blivit utsatt för smitta.
  Kraven gäller då du som ägare reser tillsammans med djuret eller reser samma väg inom 5 dagar från djurets resa. Här kan du läsa mer om införselkraven från ett land inom EU.
  Kraven gäller inte om du reser med fler än 5 djur, djuret reser utan sin ägare eller om djuret ska byta ägare efter införseln. Då gäller i stället kraven för handelsdjur. Här kan du läsa mer om kraven för handelsdjur.
  Du kan läsa mer om hur du anmäler ditt djur till tullen om du följer den här länken. Använd gärna vår Reseguide för hundar och katter.
  Hans Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.