Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sam Internet och hämta uppgifter från tidigare år

Hej!
Lite funderingar kring sam-ansökan!
Liksom ifjol så följer inte alla uppgifter med från tidigare års ansökning, fast man inte har haft några ändringar gällande blocken! Varför är det så? Lite mkt petjobb med skyddzoner m.m.!
Har några block med olika skiften som det inte går att ändra gröda eller areal på, då de är gråmarkerade, finns det någon förklaring kring det?

Hälsningar
/Ronny Liljegren

Kommentarer

 • Hej Ronny!

  Tack för dina frågor.
  Om man hämtar stöduppgifter från föregående år och har åtagande för blocket så blir det fältet för ange gröda och stöd låst och detta är ett känt fel som vi arbetar på. Lösningen vi har för tillfället är att i första hand ta bort skiftet/skiftena på blocket och sedan auto-rita dem på nytt igen. Då går det att ändra gröda/markanvändning på skiftet.

  Den första frågan angående varför inte alla uppgifter följer med från föregående år har jag skickat vidare till ansvarig enhet.
  Maria Kundtjänst
 • Hej Ronny!

  Svaret på din första fråga är att anledningen till att vissa skiften inte följer med när man hämtar uppgifter i SAM Internet i år, beror på att vi inte längre hämtar in skiften som har legat utanför blocken alternativt där arealen på skiftena har skiljt sig för mycket från blockens areal. Tidigare hämtade vi in alla skiften, oavsett storlek och utseende vilket skapade bekymmer för många när de försökte ändra sina skiften. SAM Internet tolererar nämligen inte överlappande skiften.

  Men i år har vi ändrat detta och de skiften som inte följer med skiljer sig alltså för mycket från blocken. Det man får göra är att autorita ett nytt skifte och sedan dela det. Det blir lite mer jobb på block med många skiften, men arealerna kommer stämma bättre överens med den stödberättigande arealen och det blir också en lättare hantering i SAM Internet för alla som vill ändra på sina skiften.
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.