Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sälja svartbjörnsskinn i Sverige ?

Hej !
Jag jagade och sköt 2 svartbjörnar i Brittish Columbia, Canada 1998. En lokal konservator där borta gjorde i ordning skinnen och sände dom sedan hem till mig i Sverige där jag bott hela livet. Får jag annonsera ut dom skinnen och sälja dom i Sverige nu ? Skinnen är alltså 20 år gamla.
Jakten där borta var helt laglig med alla statliga  licenser och tillstånd godkända.
Sven-Olof Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sven-Olof!

  Jag antar att skinnen importerades son jakttroféer och får därmed inte säljas eller annonseras inom EU. Vi kan under vissa omständigheter besluta om ett undantaget från förbudet. I så fall måste du ansöka om detta och skicka in det CITES-tillstånd som tillät exporten 1998.
  Birgitta Kundtjänst
 • Hej har en undran en man flyttade ifrån sydafrika till Sverige i slutet av 70, början på 80. och enligt uppgift fick han jordbruksverkets tillstånd att med flyttgodset föra in en del exotiska djur ,hur vet jag att mannen talade sanning han har gått bort nyligen och kan jag via er få reda på om det stämmer djuren är en gåva till mig ifrån honom men min fru önskar inget hellre än att jag helst säljer dom i andra hand slänger dom tacksam för svar
  kari tuomainen
 • Hej Kari!

  Dessvärre kan vi inte verifiera vad en viss person importerade legalt (med tillstånd) på 70- eller 80-talet.
  Sara Kundtjänst
 • Och vad gör man med sådana skinn är det grovsopor som gäller? Mvh Kari
  Kari Tuomainen
 • Hej Kari!

  Vår bemanning under semesterperioden gör att vi inte svarar på frågor så snabbt som vi skulle vilja. Det ber vi om ursäkt för!

  Det framgår inte av din fråga vilka arter det handlar om och således är det svårt för oss att ger dig annat än ett allmänt svar: Handlar det om elfenbensföremål, noshörningshorn eller andra högriskarter är det klart olämpligt att lägga dem till grovsoporna.

  Kontakta gärna oss direkt om det är den typen av föremål det gäller. Du når CITES-gruppen genom att ringa till kundtjänst på tel. 0771- 223 223.
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.