Till senaste kommentaren

Resa med hund till England efter Brexit

Hej
Vilka regler kommer att gälla för att resa med hund till England efter Brexit?

Kommentarer

 • Hej Pia!

  Vi har tyvärr inte fått veta Englands status efter Brexit när det gäller förflyttning av sällskapsdjur och kan därför inte svara på detta. Du kan istället återkomma till oss när din resa närmar sig.
  Anna Kundtjänst
 • Men om det gäller som det gör med olistade länder så gäller väl 120 dagar med godkänt blodprov?

  Anna Järvholm
 • Om jag ska åka till England i juli så måste jag ju ta blodprov nästa vecka annars blir det ju för sent?

  Anna Järvholm
 • Hej!

  Det är för tidigt ännu att säga vilka regler som kommer att gälla för UK.
  Vi rekommenderar att man förbereder sig som om det blir ett ickelistat land så är man på den säkra sidan.
  Lena Kundtjänst
 • Hej vi ska resa hem från UK slutet av juni, våra hundar har svenska pass , är svenskfödda vad gäller för att få resa in i Sverige från UK?
  Mvh
  Jessica
  Jessica
 • Hej Jessica!

  Vi vet ännu inte vilka regler som kommer att gälla från Storbritannien efter Brexit. Det kan vara en idé att ta blodprovet redan nu och tänka att det kommer vara som ett icke listat land utanför EU för att vara på den säkra sidan.
  Maria Kundtjänst
 • Har förstått att man måste vaccinera med Rabicin inte med Nobivac om man ska få ett godkänt blodprov. (Testen görs med Rabicin, därför är det så.)
  Anna Järvholm
 • Hej Anna!

  Det är veterinären som avgör vilket vaccin som används, och är inget som regleras i införselreglerna till Sverige, så det är inget vi kan säga något om.
  Maria Kundtjänst
 • Räcker det med ett godkänt blodprov, och ett svenskt hundpass . Eller måste vi vänta 3 månader efter godkänt blodprov ,innan hundarna släpps in i Sverige ? Vetrinärintyg? 
  Vi kommer hem med Kiel båten, kollas hundarna i hamnen eller måste vi åka ut till Landvetter ?
  Mvh
  Jessica
  Jessica
 • Hej Jessica!

  Som vi tidigare skrivit i den här tråden, så vet vi inte alls vad som kommer att gälla efter Brexit. Det bästa är att du följer reglerna som gäller från ett icke listat land. Håll gärna koll på sidan jag länkat till för att hålla dig uppdaterad om förändringar.  

  Reser man in från ett icke listat land så behöver man resa in till EU via en Entry Point, i Sverige är det Landvetter eller Arlanda, men kommer du via ett annat EU-land är det i det landet du ska resa in via en Entry Point. Om du har funderingar kring kollen i tullen ska du kontakta tullverket för mer information.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.