Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Resa med hund genom tullen

Hej,
Har letat genom alla svar och inte hittat någon info.
Ska åka bil med hund från Sverige tii Spanien.
Vi ska åka över öresundsbron, färja rödby-puttgarden, från tyskland över till frankrike för att sedan komma till Spanien.
Vad är det som gäller vid de olika överfarterna. Det finns ju inga garanterade gränskontroller Te.x mellan tyskland och frankrike. Ska man stanna och visa hund och pass vid varje gräns?

Peter
Peter Mooe Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Peter!

  Tack för din fråga. Enligt EU-förordningen ska man visa hundens pass vid gränserna. Finns det ingen tullstation så kör man vidare antar jag. Trevlig resa.
  Dennis
 • Det stod på eran sida att man ska anmäla hunden till tullen, skall detta göras innan eller dvs på plats? behövs det något slags papper/anmänlingsforumlär?
  min hund har ett spansk eu pass, är vaccinerad mot rabies i April iår och har en microchip. Vi bor i Tyskland och skulle vilja ta med henne till Sverige på semester i Augusti. Behöver hon avmaskas innan också?

  tack!
  Victoria
 • Hej Victoria!

  Tack för din fråga. Nej, du behöver inte föranmäla din ankomst till tullen. Visa istället för en tulltjänsteman när du passerar gränsen. Och du behöver inte avmaska hunden mot dvärgbandmask.
  Dennis
 • Hej,kommer på semester till Sverige från Portugal med min hund.Vad behövs ? Vaccinering mm. Mvh Marianne
  Marianne fornelos
 • Hej Marianne!

  Hunden måste uppfylla följande införselkrav för att komma in i Sverige:

  idmärkt med mikrochip
  rabiesvaccinerad
  måste passera minst 21 dagar efter rabiesvaccineringen innan hunden kan resa
  pass för sällskapsdjur
  anmäl till tullen (kör mot rött och visa upp hund och hundens pass)


  Carina kundtjänst
 • Hej!
  Dennis och Carina svarar olika på frågan om hunden ska visas upp för tullen.
  Vad gäller - ska den visas eller behövs inte det?
  L
 • Hej!

  Hunden ska alltid visas upp i Tullen när den ska resa in i Sverige. Det gör man genom att åka på rött och visa hunden och passet. Finns det ingen på plats brukar det finnas en telefon eller ett telefonnummer man ska ringa.

  För mer information vad som gäller i tullen kan du läsa på tullverkets webbsida.
  Jimmy Kundtjänst
 • Hej,

  Ska resa med hund nästa vecka till Stockholm, Sverige från Frankrike ( hon är 3 år gammal och har varje år blivit vaccinerad mot rabies).
  Hon har microchip och pass, behöver hon ngt mer? Ett intyg från veterinären?
  Ingen här i Frankrike verkar kunna förtydliga vad hon behöver ha.

  Anna
  Anna
 • Hej

  Min syster o hennes familj har fått arbetstillstånd o ska flytta till Sverige 13 juli.Dem kommer bo o jobba i Sverige. Dem har en hund med sig som har gjort all vaccination enl jordbruksverket bestämmelse o har dokument med sig när dem kommer hit på torsdag (13 juli  Landvette flygplats ) .För att beviljas flyttsakstullfrihet behöver man uppfylla ett antal kriterier: Önskar ni kan hjälpa o förklara för mig. Är det något blankett ska ifylles ?.

  Har idag gjort anmällan till Tullverket o fått Anmälningsnr  NE 86851651 .
  När dem kommer till Landvette 13 juli vad ska dem göra?. Ska visa all dokument bla vaccin resultat Rabies.
  Det är första gången någon av min familj hämtar hund till Sverige o därför behöver Er hjälp för att bli inte något problem.

  Tacksamt för svar

  Ali Reza Ebrahimi

  Ali Reza Ebrahimi
 • HejVi skal på ferie i Sverige i August. Vi har en Alaskan malamute på 50 kg og vi kører i en VW Touran. Da der ikke er plads til et bur der er stort nok til ham, er spørgsmålet, om det er nok med et gitter mellem bagsæderne og bagagerummet, da han er placeret i bagagerummet.Hunden har rejsepas, er rabies vaccineret og har microchip.Med venlig hilsenTorben
  Torben Bruhn Andersen
 • Hej Anna!

  Tack för din fråga. Nej, du behöver inget mer. Det räcker med chip, rabiesvaccin och pass för att hunden ska få komma in i Sverige. Trevlig resa.
  Dennis
 • Hej Ali!

  Tack för din fråga. Jag behöver veta från vilket land hunden reser ifrån för att svara på din fråga dock.
  Dennis
 • Hej Torben!

  Tack för din fråga. Hunden måste säkras på ett säkert sätt för att inte flyga framåt vid en kraftig inbromsning, så galler bakom nackstödet är att föredra men även ett kraftigt nät kan fungera.
  Dennis
 • Hej! Jag ska ta med min hund från Laos (Asien) till Sverige om en månad, det kommer alltså bli första gången hon kommer till EU. Jag ska mellanlanda i Amsterdam men åker med samma bolag hela vägen, jag kommer alltså inte behöva hämta hunden och sedan checka in igen. Jag undrar då om jag måste för registrera detta till tullen, och om jag ska visa hund passet i både Amsterdam och Stockholm? Jag undrar också om avmaskning behövs och något speciellt om fästingar? Mvh
  Fanny
 • Hej Fanny!

  Då hunden endast mellanlandar och inte lämnar flygplatsen ska det räcka med att du visar upp hunden i tullen i Sverige. Tänk på att ett pass för sällskapsdjur som är utfärdat utanför EU inte är godkänd handling för att kunna resa in till EU. Hunden behöver istället ett veterinärintyg.

  Här kan du läsa mer ingående om dessa regler.
  Jimmy Kundtjänst
 • Hej,
  Jag skall åka med husbil från Sverige till Norge några dagar och sedan tillbaka. Med på resan är min hund. Vi skall endast vara där i några dagar typ långhelg Torsd-Månd.
  Om jag förstått rätt så skall hon avmaskas 24-120timmar hos vetrinär för intyg räcker detta förutom pass och rabiesvacc. till Norge? Id-märkning?
  Och tillika vad behövs när vi kommer tillbaka igen...
  Läste att man kan registrera sig hos tullen att man åker och då få ett anmälningsnummer - och då kan jag åka på grönt i tullen. Blir jag stannad så skall jag kunna uppge detta nummer. Stämmer detta?? Tacksam för info. då jag tycker detta verkar krångligt - men vet att det är för att vi inte skall få in sjukdomar till Sverige resp. Norge
  /Marie
  Marie Nilsson
 • Hej!

  För att komma från Norge till Sverige behöver hunden ha ID-märkning med chip och ett sällskapsdjurspass. Här kan du läsa om vad som krävs från Norge till Sverige.

  Norge har förutom krav på ID-märkning och sällskapsdjurspass krav på att hunden ska avmaskas innan införseln till Norge. Detaljer om detta kan du läsa om på norska Mattilsynets webbplats.
  Ingela Kundtjänst
 • Hej,
  Jag ska resa med hund fråm Mexiko till Sverige.
  Hon är från Mexico men jag tar med mig henne hem till Sverige.
  Jag har pratat med myndigheterna i Mexiko och de kommer att ge mig allt jag behöver.
  Hon är märkt med chip,är rabiesvaccinerad efteråt och kommer att ha veterinärintyg inspekterat och stämplat av myndigheterna (Sagarpa) i Mexiko,osv.
  Har beställt blankett ägareförsäkran för sällskapsdjur.
  Min fråga är:
  Jag kommer att resa via USA,ev med 2 separata biljetter,en till USA från Mexiko och en annan från USA till Sverige,med olika flygbolag (blir billigare så).
  Kommer till USA och åker samma dag,med några timmars väntetid mellan flygen.
  Kommer att stanna på flygplatsen,ev måste jag fråga om jag kan gå ut för att min hund kan göra sina behov,eftersom det är en lång resa.
  Är det några problem med att jag ev går ut från flygplatsen i USA några min och sedan går in igen?
  Är det något problem med att det är två separata biljetter,eller måste det vara en samlad biljett för båda resorna?
  Jag menar,från Sveriges sida (om det är ok med de amerikanska myndigheterna)
  Jag kommer att se till att jag har allt i ordning enligt USA:s inträdesregler också,men mina papper från Mexiko gäller väl fortfarande när jag kommer till Sverige?
  Karin Öhman
 • Hej! Finns det en speciell blankett för ägareförsäkran jag måste fylla i första gången min hund kommer till Sverige? Har skaffat en försäkring som börjar gälla när vi landar, men det kanske inte är samma sak?
  Mvh
  Fanny
 • Hej Fanny!

  Om du reser själv med hunden från ett land utanför EU behöver du en djurägarförsäkran, det är inte samma sak som en försäkring.
  Med denna blankett intygar du att du reser med din hund som sällskapsdjur och inte ska överlåta den till någon annan.  Blanketten finns att beställa eller för utskrift på vår webbsida.
  Catrin Kundtjänst
 • Hej Karin!

  Det är inga problem för svenska myndigheter att hunden lämnar flygplatsen i just USA som har samma införsellagstiftning som Mexiko. Det finns heller inga krav på att en förflyttning ska ske på samma biljett för godkänd införsel till Sverige.

  Här kan du läsa om import av hund från Mexico som är ett listat land.
  Catrin Kundtjänst
 • Vad kostar ett nytt pass ?
  Gurli Carlsson
 • Hej Gurli!
  Tag kontakt med din veterinär för att få prisuppgift på pass för sällskapsdjur.
  Carin Kundtjänst

 • Hej !
  Att åka tåg t/r Sverige - Danmark med 2 små hundar vad gäller ?  Har pass, chipmärkta, försäkrade men försäkringen står på deras fd ägare . Behövs något extra intyg ?
  Mvh Inger 

  Inger Sundh-Roubert
 • Hej Inger!

  Hunden ska vara chipmärkt, ha rabiesvaccination och ett pass för sällskapsdjur. Din hund kan resa om det har passerat minst 21 dagar från grundvaccinationen för rabies.
  Du behöver inga andra intyg utöver sällskapsdjurspasset vid resan, däremot ska du alltid anmäla införseln till tullen. www.tullverket.se 
  Catrin Kundtjänst
 • Hej!Jag vill köpa en hund utomlands i Litauen. Vad gäller?Hunden har pass,chipp och är vaccinerat?Vad behöver hunden mera?Hunden är 2 månader gammal.
  Med vänlig hälsning,/Silvia
 • Hej Silvia!

  För att importera hund från annat EU-land är de grundläggande kraven att hunden ska:
  • vara id-märkt
  • ha en giltig vaccination mot rabies
  • ha ett pass för sällskapsdjur
  • anmälas hos tullen
  Läs mer om införselreglerna här.

  Du kan läsa om hur du anmäler ditt djur till tullen här.

  Använd gärna vår Reseguide för hundar och katter.
  Birgitta Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.