Till senaste kommentaren

Resa från Belgien till Sverige med hund och katt

Hejsan!  
Jag och min tjej ska flytta henne från Belgien till Sverige I december 2019. Hon har två husdjur, en hund som är 11 år snart och en katt som är 1 år.

Båda kommer ha vaccination mot rabies och är redan ID märkta med mikrochip. Är det någonting mer vi behöver kolla upp för innan flytten?

Mvh Christoffer,
Christoffer Forsberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christoffer!

  Tack för din fråga.

  Förutom id-märkning, giltig rabiesvaccination och pass ska djuren anmälas till svenska tullen vid ankomst alternativt anmälas i förväg på Tullverkets webbplats.

  Ska djuren bo i Sverige i minst 6 månader ska hunden registreras i Jordbruksverkets hundregister. Det finns inget krav på att katter ska registreras, Svenska Kennelklubben och SVERAK har frivilliga kattregister.
  Birgitta Kundtjänst
 • Hej!

  Tack för svar.
  Min tjej undrar om det kommer krävas blodprov för det fick hon göra när hon flyttade till England. För både hon och hennes lurviga vänner kommer bo längre än 6 månader i Sverige.

  Mvh Christoffer Forsberg.
  Christoffer Forsberg
 • Hej Christoffer!

  Nej, det behövs inget blodprov då de kommer från ett annat EU-land, det krävs bara vid införsel från länder utanför EU som är så kallade icke listade länder där rabiessituationen inte är kontrollerad.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.