Registrering av hästdjur - Åsnor

Har åsnor med pass registrerade i blå basen under ”övrigt hästdjur”. De har inga UELN-nr utan blå basen-ID. Hur ska dessa registreras?
Ullika Wikström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ullika!

  Du kan börja med att titta om de finns i den centrala hästdatabasen och där får du förhoppningsvis fram ett nummer för UELN. I annat fall får du vända dig till Blå basen och kolla vad de registrerat.
  Sara Kundtjänst
 • Jag har pratat med SH och enligt dem finns ingen lag på att djur födda före 2009 måste ha ngt UELN-nr. Enligt de ligger bollen alltså hos er. Åsnor registrerades av Svenska åsneföreningen fram till 2011 och sedan tog SH över. Alla åsnor från åsneföreningen registrerades då in av SH men utan UELN-nr, alltså finns det många åsnor utan UELN.
  Mina åsnor finns i blå basen men saknar UELN som jag skrev i mitt tidigare meddelande.
  Ullika Wikström
 • Det finns även många hästar utan UELN, av samma anledning. Hur gör man med de fallen?
  Christina Nyström
 • Hej Ulrika och Christina!

  Det ska finnas ett identitetsnummer, vanligtvis uppe i högre hörnet, i passet. Det är det som ska fyllas i UELN-fältet. Ibland kan man behöva testa både med och utan bindestreck.
  Lena Kundtjänst
 • Ska finnas? Finns inte. Mitt pass är utfärdat av Svenska Åsneföreningen 2006. När SH tog över 2011 gick uppgifterna dit. I blå basen har hon ett blåbasen-ID. Är det detta nr som då ska användas, eller är det passnumret i passet?
  Jag frågar också som representant för Svenska åsneföreningen då väldigt många av våra medlemmar har liknande pass och behöver veta vad som gäller.
  Ullika Wikström
 • Hej Ullika!

  Om åsnan verkligen inte har något identitetsnummer har den aldrig haft något korrekt och giltigt hästpass, vilket i så fall skulle innebära att den behöver få ett nytt ersättande pass. Med passnumret är det möjligt att söka i den centrala hästdatabasen och se om det finns något UELN/identitetsnummer på åsnan. Detsamma gäller om åsnan är chipmärkt.

  Här hittar du den Centrala hästdatabasen.
  Sara Kundtjänst
 • Snälla kundtjänst, jag misstänker ni inte riktigt förstår hur vi menar. SH verkar ha haft problem med registreringen i centrala hästdatabasen. Trots korrekta pass från numera icke existerande passutfärdande föreningar, sedan tilläggsregistrering hos SH så förekommer det hästdjur som inte finns med i databasen. I vårt fall är ponnyn till och med chippad men går ända inte att hitta i databasen. SH håller på att undersöka vad som gått fel, om det är i deras eller er hantering.
  Christina Nyström
 • Hej Christina!

  Som du skriver är det oklart vad som inte fungerat i överföringen från SH till den centrala hästdatabasen och det är den frågan som behöver utredas. Du skriver att SH tittar på om det är från deras sida som något blivit fel och vi måste avvakta vad de kommer fram till.
  Sara Kundtjänst
 • Hej! Vår ponny har nu gått att registrera, likadant med en storhäst med liknande problematik.
  Christina Nyström
 • Hej Christina!

  Vad bra att det har löst sig för dig!
  Ha en fin dag.
  Sara Kundtjänst
 • Hej
  Har inte fått ngn ytterligare information kring den här frågan. Har en åsna med ueln som jag idag registrerat men den andra åsnan har bara ett blå basen-id som hon fått av SH. Hur har ni tänkt att jag ska lösa detta. Finns ju tydligen ingen lag på att ueln-nr måste finnas. Kommunicerar ni med SH om detta?
  Mvh Ullika
  Ullika Wikström
 • Hej Ullika!

  Det är problem att lägga in vissa hästdjur som är födda 2009 eller tidigare i e-tjänsten. Det beror på att UELN för dessa hästdjur är inlagda på fel sätt i den centrala hästdatabasen. För att rätta till problemet behöver vi stänga e-tjänsten Registrera anläggning för all registrering av hästar den 22–25 mars. Efter det går det att registrera hästdjur igen.

  Förhoppningsvis kommer du att kunna registrera din djur efter det, om det inte hjälper så kan du återkomma till oss.
  Sara Kundtjänst
 • Satt faktiskt i telefon med ngn hos er idag och han har fått alla uppgifter i detta ärendet av mig och skall återkomma till Svenska Åsneföreningens mejl. Problemet är väl inte att det är inlagt fel utan att de åsnor som fått pass före 2011 av åsneföreningen o sedan registrerats i SH från 2011 inte ens har ngt ueln, i alla fall inget man kan se i blå basen. Mvh Ullika
  Ullika Wikström
 • Hej Ullika!

  Vad bra att du fått kontakt med någon direkt. Förhoppningsvis får du snart svar på dina frågor angående detta.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.