Registrering av fjäderfän

Jag undrar vad som ligger till grund för de nya reglerna kring registrering av fjäderfän, alltså att från 21 april ska även hobbyverksamheter registreras.
Varför ska även hobbyverksamheter registreras?
Vad används informationen till?
Vad går den årliga avgiften på 50kr till?
Lovisa Harrysson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, jag undrar även om registreringen gäller hobbyverksamhet fjäderfän som inte ligger i detaljplanerat område?
  Karin
 • Hej jag undrar om det också kommer bli kontroller av hobbyflocken som djurägaren ska betala? har man, som jag, 19 höns och en tupp blir det dyra ägg? Och ska man löpande registrera de kycklingar som kläcks under sommaren?

  Siv Månsson Weijmers
 • Hej Lovisa!

  Den 21 april träder EU:s nya förordning Animal Health Law (AHL), även kallad djurhälsoförordningen i kraft.

  Syftet med de nya reglerna är att säkerställa en bättre och snabbare smittspårning vid sjukdomsutbrott och bekämpa sjukdomar. Detta innebär i förlängningen att vi håller våra djur friskare och att du kan slippa potentiella restriktioner.

  Avgiften på 50 kr är den lägsta möjliga avgiften som vi kan ta ut för att bygga upp, anpassa och underhålla systemet för registrering.
  Sara Kundtjänst
 • Hej Karin!

  Ja de nya reglerna som träder i kraft den 21 april, gäller alla som håller fjäderfän, även hobbyverksamhet. Det gäller fjäderfän av dessa arter: höns, kalkoner, pärlhöns, ankor, gäss, vaktlar, duvor, fasaner, rapphöns och strutsfåglar (Ratitae).


  Sara Kundtjänst
 • Hej Siv!

  Du behöver inte löpande registrera de kycklingar som kläcks under sommaren. Du ska fylla i uppgifter om hur många höns du planerar att hålla samt vilken maxkapacitet du har på anläggningen. Om uppgifterna ändras markant så ska du ändra på de uppgifter du registrerat.

  Vi inför inget nytt kontrollsystem. Jag är lite osäker på vad du menar för kontroller men tänker du på djurskyddskontroller så är det inget som ändrats sedan tidigare. Håller du djur kan du alltid få en djurskyddskontroll om någon misstänker att djuren far illa. Det är inget nytt. Här kan du läsa mer om djurskyddskontroller.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.