Till senaste kommentaren

Registrera ridskolehästar - vem ska stå som aktör?

Vem ska registrera de hästar som finns på en ridskola då jag som anställd inte driver anläggningen? Är det firmatecknaren (ordförande i föreningen) eller verksamhetschefen?
Ridlärare Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det är den som driver anläggningen som ansvarar för att djuren som finns på platsen registreras, det vill säga aktören.
  Normalt är det den som äger eller arrenderar en anläggning. Aktören kan vara juridisk eller fysisk person, med andra ord kan aktören vara en privatperson eller ett företag som i det här fallet är en ridskola.

  På en anläggning kan det bara finnas en registrerad aktör. Registreras anläggningen på ridskolan så kan ridskolan dela ut fullmakt till den som ska kunna hjälpa till med att registrera in hästindividerna. Det gör ni genom fullmaktsblanketten här. Fullmaktsblanketten är tyvärr inte uppdaterad än med de nya begreppen så ni väljer att kryssa i "Anmäl uppgifter om produktionsplats och djurhållning" för att kunna registrera in hästarna åt ridskolan. 

  Ansvarsfördelningen mellan olika personer som driver en anläggning gemensamt kan regleras genom civilrättsliga avtal. I förhållande till Jordbruksverket är dock alltid den som är registrerad som aktör som är ansvarig att uppfylla de åtaganden som finns.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.