Registrera ägare till hund

Jag har just köpt en hund och ska registrera den i registret. Hunden med chip var inget problem att registrera men jag stötte på problem när jag inte fanns i registret.
Vart är det jag registrerar mig själv?

Monica Ström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Monica!

  Tack för din fråga. Du får själv fylla i dina uppgifter när du registrerar din hund. Istället för att trycka på knappen för att hämta uppgifter så skriver du alltså in det själv och blir därmed registrerad i vårt register.
  Maria Kundtjänst
 • Hej, jag står ägare på en hund som jag och min bror haft tillsammans men är hans hund nu. När jag ska bytta ägare så skriver jag i hans personnummer och trycker hämta uppgifter men då kommer det bara upp att där ej finns någon person registrerad på de personnummert. Hur går jag till väga?
  Lin Madsen
 • Hej Lin!

  Precis som Maria skriver här ovanför, så får ni fylla i uppgifterna själva på din bror.

  Det är bara när man finns som registrerad ägare i vårt register sedan tidigare som man kan hämta uppgifterna från vårt register.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sara Kundtjänst
 • Har en hund som jag er står registrerad ägare på och jag har ingen kontakt / kan ta kontakt med hon som står registrerad som ägare på honom. Jag har hans chip nr men hur gör jag för att registrera mig? På blanketten finns det fält som kallas "märkare",jag har ingen aning om vem som har chippat honom. Hur gör jag? Har haft hunden i ca 4 år...
  Rebecka
 • Hej Rebecka!

  Du fyller i blanketten med de uppgifter om tidigare ägare du har. Om du har något köpeavtal eller liknande på att du tagit över hunden skickar du med en kopia på det för att styrka att du är nuvarande ägare. Om du inte har det så får du skriva ett brev där du berättar om oanständigheterna och ber två vänner att vidimera att hunden nu är i din ägo.

  Du behöver inte fylla i något under märkare.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.