Till senaste kommentaren

Varför sparas inte tillagda hästindivider?

Hej,
Varför sparas inte tillagda hästindivider?
Varför finns inte vissa hästar med i centrala hästdatabasen trots att de har ett pass?

MVH
Karin
Karin Cornander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Karin!

  Tack för dina frågor.

  Det är viktigt att när du har lagt in dina hästindivider så ska du klicka på knappen Granska, skicka in. Titta så att uppgifterna stämmer och klicka sedan på Skicka in ändringar. När du har gjort detta så sparas dina hästar på din anläggning och du kan se de under fliken Hantera hästindivider inne i e-tjänsten.

  Klicka här och välj vår instruktionsfilm för Hantera hästindivider så ser du alla steg i e-tjänsten som du behöver göra 

  Att vissa hästar saknas i centrala hästdatabasen kan dels bero på att UELN för en del hästar är inlagda på fel sätt i databasen. Vi ber vi dig i så fall att kontakta hästens avelsförbund eller registerförande förening

  Om hästarna har pass men de fortfarande saknas i centrala hästdatabasen så kan det bero på att de inte har blivit tilläggsregistrerade i Sverige. Du behöver isåfall vända dig till en godkänd avelsorganisation eller registerförande förening.

  Läs mer på vår webbplats om Hästpass och registrering av hästar

  Emma Kundtjänst
 • Hej,
  Jag är inte själv ägare till de hästar som inte går att finns i databasen. Mina egna hästar finns där men inte vissa hyresgäster. Ni kan väl inte mena att jag som stallägare ska registrera hyresgästernas hästar åt dem i centrala hästdatabasen? Och en sådan registrering kan antagligen ta lång tid så att de inte kan läggas in på min anläggning senast den1 oktober?

  Hälsningar
  Karin


  Karin Cornander
 • Hej Karin!

  Jag förstår det som att det är du som står som aktör på anläggningen och det är i så fall du som behöver registrera in de hästindivider som finns där - även de som inte är dina egna.

  Det är dock möjligt för dig att dela ut fullmakt till andra att också komma åt din anläggning om du vill att de själva ska lägga in sina hästar.

  Innan det är möjligt att lägga till de hästar du inte hittar behöver ni dock kolla med respektive avelsorganisation eller registerförande förening varför hästarna inte går att lägga till. Här får ni själva komma överens om vem som ska göra detta. Min erfarenhet just nu är att man oftast överlåter till hästens ägare att lösa problemet.

  Som du säger kommer troligtvis inte alla hästar hinna läggas till före 1 oktober och det är inte så mycket att göra åt i det här läget utan ni får göra det så snart ni kan sen.

  Önskar dig en fin kväll!
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.