Pass till tatuerat djur utan chip

Får ett nytt pass utfärdas till ett djur som endast har en tatuering som är gjord innan 3 juli 2011 utan att även chipmärkas? Hur ser kraven ut på intyget för tatueringen?
Elin Torstensson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Elin!

  Ja, ett pass får utfärdas till ett djur som endast är märkt med tatuering om den är gjord innan den 3 juli 2011. Den utfärdande veterinären måste i passet ange datum för när tatueringen gjordes och måste därför se ett dokument utfärdat av märkaren som fastställer att den är utförd senast den 2 juli 2011.

  Observera att tatueringen måste läsas av på djuret vid utfärdandet av passet samt fortsättningsvis vara möjlig att läsa av på djuret varje gång passet kontrollers för att passet ska vara giltigt.

  Med anledning av detta kan man rekommendera att samtidigt märka djuret med ett mikrochip för att undvika problem med avläsning av tatueringen i framtiden.

  Intyget om tatueringen behöver alltså innehålla märkningsdatum och uppgifter om märkaren samt att det måste gå att koppla intyget till djuret genom tatueringen och eventuellt signalement.

  Svaret kommer från smittbekämpningsenheten.
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.