Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Övertagande av lantbruksföretag

Hej Jordbruksverket. Om jag tar över annans SAM ansökan efter den 11/4, kommer då denna areal att helt införlivas med min? Jag tänker på om den övertagna arealen räknas in i exempelvis mitt pågående miljöstöd för minskat kväveläckage? Med vänlig hälsning K.P
Kenneth Persson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kenneth

  Ska du ta över en hel ansökan så är det alla stöd, ersättningar, utbetalningar och åtaganden som tas över. Sker övertaget innan sista ändringsdag (17 juni 2019) så tar du med djur och mark i din egen SAM-ansökan. Du ska anmäla övertag av åtagande på blanketten ”Övertagande av åtaganden och utbetalning av miljöersättningar 2019”. Du kan skriva under övriga upplysningar i SAM-ansökan vilka åtaganden som du tar över och söker utbetalning för.

  Tar du över åtagande för vallodling ska du redovisa i SAM-ansökan vilka skiften du söker utbetalning för. Tar du över åtagande för minskat kväveläckage ska du redovisa vilka skiften du söker utbetalt för och vilka du söker fånggröda eller vårbearbetning på.

  Har den person du tar över mark ifrån ett åtagande om t.ex. minskat kväveläckage så slås de båda ihop till ett åtagande. Det blir en ny version av åtagandet så arealen du söker minskat kväveläckage för 2019 blir din nya åtagandeareal som du kommande år ska söka 80-120% av.

  Sker övertaget efter sista ändringsdag måste du skicka in en blankett om övertagande av hela SAM-ansökan 2019 till din länsstyrelse.

  För miljöersättning för hotade husdjursraser och djurvälfärdsersättningar finns särskilda blanketter som du ska använda vid övertagande. Det gäller både före och efter sista ändringsdag.

  Övertag görs med fördel innan sista ändringsdag då du då har med alla block och djuruppgifter i din SAM-ansökan och det gör att handläggning till utbetalning går mycket lättare än om övertaget görs via blankett och det blir manuell hantering som kan leda till att utbetalningen blir senare än annars.

  Har du fler eller mer specifika frågor i ditt fall är du välkommen att kontakta din länsstyrelse.
  Frida Kundtjänst
 • När kommer blanketten då? Jag ser bara att det står att den kommer inom kort.
  Axel
 • Hej Axel!

  Jag kontrollerar med enheten och återkommer när jag har ett svar.
  Maria Kundtjänst
 • Hur går det? Blanketterna finns fortfarande inte på hemsidan.
  Axel
 • Hej Axel

  De håller på att gå igenom det sista på blanketten och den ser ut att kunna komma ut om bara någon dag. Avvakta någon dag till så ska den komma ut inom kort.
  Sara Kundtjänst
 • Hej Axel!

  Nu finns blanketten ÖVERTAGANDE av hela SAM-ansökan, samt ÖVERTAGANDE av åtaganden och utbetalning av miljöersättningar, för utskrift i vår webbutik.

  Det finns också anvisningar till blanketterna för hur de ska fyllas i.

  Här hittar du både blanketter och anvisningar.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.