Övertagande av jordbruk

Sonen tog över jordbruket dec -20 men SAM-ansökan står fortfarande i mitt namn, hur skriver jag över jordbruket i SAM-ansökan??
Tom Mattsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Din son behöver få ett eget kundnummer så att han gör SAM ansökansjälv. Kontakta länsstyrelsen så kan de ordna med kundnummer och kartor till honom så han kan söka på marken. De kan också hjälpa er med om det är några fleråriga ersättningar som han kan ta över.

  Du når länsstyrelsen via 0771-67 00 00, välj alternativ två när du ringer så kommer du till länsstyrelsen.

  Glöm sen inte att föra över stödrätter till honom och om ni har djur och han ska stå på de anläggningarna (produktionsplatserna).

  Information om hur du för över stödrätter

  Finns det djur så kan du läsa mer under länken ned. Det finns mycket information där så jag klippte även in info om hur du gör för att byta just djurhållare.
  Registrering, märkning och journalföring av nötkreatur

  Om du ska ta över en produktionsplats eller en anläggning som redan har ett produktionsplatsnummer eller ett anläggningsnummer ska du anmäla det till Jordbruksverket. Detta gör du genom att logga in i e-tjänsten Registrera anläggning för djur och avelsmaterial och välja Skapa ny anläggning. När du kommer till sista steget i registreringen så skriver du i rutan för meddelande att du ska ta över befintlig produktionsplats eller anläggning och vilket SE-nummer det gäller.

  Du tar över det SE-nummer som tidigare djurhållare haft på platsen, du ska alltså inte skaffa ett nytt nummer.

  Om det finns djur kvar på platsen som du ska ta över så skriver du det också


  Lasse Kundtjänst
 • Så jag behöver inte göra någon ansökan i år???
  Tom Mattsson
 • Hej,

  Utifrån det du beskriver så ska inte du söka längre utan sonen är den som ska söka.
  Jag vet ju inte alla omständigheter så jag tycker det är klokt att kolla med länsstyrelsen att det inte finns till exempel fleråriga ersättningar eller annat som ni behöver tänka på.
  Lasse Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.