Övertagande av areal och djur

Hej
Skall idag skriva arrendekontrakt med en granne som avvecklar sin verksamhet. gick in på hemsidan och fyllde i blanketten för "Övertagande av hela SAM-ansökan". På hemsidan fick jag sedan se att det står att om övertagandet sker i ansökningsperioden skall man istället använda "ÖVERTAGANDE av åtaganden och utbetalning av miljöersättningar" samt att han måste gå in på sin SAM-ansökan och nolla djur och arealer. Behöver vi göra så eller räcker det med blanketten jag skrivit ut?
Hans-Ola Olsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Hans-Ola!

  Om du tar över mark eller djur före överlåtaren lämnar in en SAM‑ansökan, kan du som tar över själv göra årets SAM‑ansökan och du behöver inte fylla i blanketten för Övertagande av Sam ansökan.

  Om överlåtaren redan har hunnit lämna in SAM‑ansökan måste han senast sista ansökningsdag ändra i SAM‑ansökan och ta bort de djur och den mark som han har överlåtit.

  Om du tar över ett åtagande ska du anmäla övertagandet till din länsstyrelse på blankett Övertagande av åtaganden och utbetalning av miljöersättningar eller så kan du själv söka ett nytt åtagande som kommer att gälla 5 år.

  Du kan ringa din länsstyrelse om något är oklart 0771‑67 00 00.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.