Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Norrlandsoperan: fråga om sniglar

Hej!
Här kommer en aningen udda fråga. Vi har bjudit in ett konstnärspar från Frankrike, som gör en konstinstallation med sniglar. (https://vimeo.com/163922441
).

De har tidigare spelat i Frankrike och i England, där det finns snigelfarmar att tillgå för installationen. Här i Sverige hittar jag ingenstans att köpa sniglar, men konstnärerna har erbjudit sig att ta med från Frankrike. Det handlar om 200 - 220 sniglar av arten « gros gris » helix aspresa maxima, som fraktas med flyg från Paris till Umeå och tillbaka.

Behöver vi tillstånd för detta? Perioden skulle vara 7 - 9 september 2018.

Tack för svar!

Beatrice Hammar
Norrlandsoperan Umeå

Beatrice Hammar Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Beatrice

  För införsel av sniglar för offentlig förevisning krävs att du ansöker om införseltillstånd genom blankett D92. Här hittar du D92.

  Ansökan kostar 500 kr och betalas in på Jordbruksverket bankgiro 5693-2486 innan du skickar in din ansökan. Skriv ditt namn och adress och märk betalningen med enhetsnummer 10508. Skicka en kopia av kvittot på ansökningsavgiften tillsammans med din ansökan om införseltillstånd till adress som anges i blanketten eller per mail till jordbruksverket@jordbruksverket.se.
  Hans Kundtjänst
 • Tack för information! Då sätter jag igång med blankett D92!

  Trevlig sommar!

  Beatrice
  Beatrice Hammar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.