minigetter

Hej. jag är en tjej på 13 år som älskar djur. för tillfället har jag tre katter och håller på att föda upp några grodyngel. På senaste har jag dock bliivt mer intresserad av lite ovanliga husdjur. Har googlat runt mycket och ett av djuren som intresserar mig är den afrikanska dvärggeten, hittar dock inte nån fakta på vart man har dem. om man tex har dem i huset eller i trädgården osv. tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej. jag undrar även om det finns andra coola och lite ovanliga husdjur.
  greta
 • Hej Greta!

  Vad roligt att du är så intresserad av djur!

  Vilka sorts getter du än har så bör de vara ute på sommaren. De kan vara ute på vintern också om de är lämpade för det. De ska då också ha en ligghall eller annan byggnad som ger dem skydd för väder och vind.

  När de är inomhus så måste utrymmena vara anpassade för att de ska ha det bra. Det är mycket man behöver tänka på när man ska ha getter, du kan kika här.

  Det finns många ovanliga husdjur men det är inte tillåtet att ha apor, rovdjur eller rovfåglar som husdjur.

  Det finns en webbtidning som heter Vi med djur, där kanske du kan få lite tips.

  Lycka till!

  Lena Kundtjänst
 • hej. tack för svaret, har läst på lite om getter och tror nog inte att det kommer vara det bästa alternativet. hittade sedan lite om illrar, dem verkar oxå spännande och kanske lite mer lämpligt. men undrar om man har dem i bur eller runt om i huset.
  tacksam för svar
  greta
 • Hej Greta!

  Vanligtvis har man har en bur med en bolåda till sin iller där den t ex kan vara på natten eller när man inte är hemma. Illrar är nyfikna djur som säkert skulle kunna bita på sladdar eller andra olämpliga saker om den fick leva helt fritt i hemmet. Du kan givetvis låta din iller vara utanför buren när du är med och du kan till och med köpa ett koppel och sele om du vill ta med den ut.

  Det är viktigt att illern får bo i en miljö som innebär att den får klättra och hoppa upp på saker eller krypa under saker. Den vill också kunna gräva och leta upp sin mat för att den ska må bra. Det finns säkert någon förening för de som har illrar om du söker på internet.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.