Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Microchip på min hund.

Hej,
Jag ska flytta hem till Sverige från USA och min hund har fått ett micro chip. Det står hos er att det ska vara ett ISO standard chip med 15 siffror. Det min hund har fått är ett märke som heter HomeAgain och är på 15 siffror. Är det godkänt?
Veterinären har läst igenom dokumentet från Jordbruksverket angående ISO men jag känner mig osäker. Vore fint om jag fick en bekräftelse om att det funkar.
Med vänliga hälsningar
Camilla

Camilla Röhl Suves Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Camilla!

  Tack för din fråga. Vi kan tyvärr inte svara på huruvida detta märke uppfyller kraven på ISO-standarden då vi inte har den detaljkunskapen om enskilda märkestillverkare. Men om de 15 siffrorna i chippet är läsbara med en avläsare och siffrorna överensstämmer med den identiteten som framgår av veterinärintyget eller sällskapsdjurspasset så bör det inte ställa till några problem vid införseltillfället.

  Det kan vara bra att kontakta tullverket eftersom det är de som kommer utföra kontrollen om de har läsare som kan läsa av det chip du kommer använda.
  Maria Kundtjänst
 • Hej Maria,
  Tack för ditt svar. När jag var hos veterinären så visade hon att hennes scanner visade de siffror som min hund fick, alltså att de var läsbara.Jag känner mig dock lite osäker fortfarande då jag fick svaret från Tullverket:
  "ISO-kod är ofta någon form av standard. Jag föreslår att du kontaktar Jordbruksverket om du vill veta mer om standarder inom djurmärkning".
  Tullverket har mikrochipläsare av följande märken
   DataMars
   Handyreader
   ISO MAX

  Jag har försökt att googla mig omkring på dessa märken men inte fått några svar.
  Hoppas du kan ge mig något svar.
  Med vänliga hälsningar
  Camilla
  Camilla Röhl Suves
 • Hej Camilla

  Som sagt så har vi inte detaljkunskap om enskilda chipmärkestillverkare. Du skulle kunna kontakta tillverkaren av ditt chip för att se om de följer ISO-standard.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.