Maxmått för hundbur

Jag har hittat MINIMI måtten för hund i hundbur. Finns det några MAX mått också?  Hur mycket större än minimi mått får/kan en bur vara, och fortfarande vara säker för hunden? Min hund ska, enligt era mått, ha en bur i storlek small, men kan medium också fungera? Säkerheten är ju viktigast men tänker att hundar ju får åka bakom lastgaller, så lite större kanske är OK?
min hunds mått: L53(58)  B11(27) H 45.                                     Medium   Bur:    L83,      B 49;5,    H67,5
Annika Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Annika!

  Det finns inga mått för max mått för hundburar utan bara minimimått.
  Om du transporterar enstaka hundar i personutrymmet i din bil ska du se till att de transporteras på ett säkert sätt. Du kan också transportera hunden i kombiutrymmet på din bil om du har god uppsikt över den under hela transporten. Hunden ska inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Du måste se till att hunden är säkrad vid inbromsning till exempel genom att använda transportbur eller säkerhetsbälte som är anpassat för hundar.

  Här kan du läsa om att transportera hund i bil.
  Sara Kundtjänst
 • Det var just det. Vad anses vara ett  säkert sätt? Hundbur, ja, men hur stor i förhållande till hunden kan den vara för att anses säker? Tycker det vore bra ifall ni kunde utveckla och även ge ett max mått. Det du skrev är precis det man kan läsa överallt, jag önskar lite mer ingående  upplysning. Tack på förhand
  Annika
  Annika
 • Hej Annika!

  Det är upp till dig som ägare att se till att du fraktar hunden på ett säkert sätt. Tillsynen för kontrollera detta faller på länsstyrelsen och polisen. Det är dessa som tolkar och gör bedömningar utifrån vårt regelverk. Så vill du ha en bedömning kan du kontakta länsstyrelse eller polis för att få mer hjälp.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.