Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Mått för hundkoja med två hundar

Hej! Jag tänkte bygga en hundkoja till mina två hundar. För en hund är det inte svårt att räkna ut vilka mått jag behöver, men hur gör jag när jag har två hundar?

Tänker att höjden borde vara detsamma som för en hund?
Lägger jag på endast längden isf, eller endast bredden, eller båda? Vilka "minsta" mått" blir det då?

Kommentarer

 • Hej Sandra!
  Det är inte reglerat hur mycket kojans storlek ska ökas för varje ytterligare hund. Om du bara tänkt ha en koja till två hundar måste den dels vara tillräckligt stor för att båda hundar ska kunna ligga i den vid ett och samma tillfälle, dels finns det även andra saker kojan måste kunna tillgodose.
  Det hittar du här, i L102 1 kap.
  11 § Inomhusutrymmen och kojor ska vara anpassad till antalet djur som hålls i detta utrymme och samtliga djur ska samtidigt ha tillgång till en liggplats.
  12 § Liggplatserna i inomhusutrymmen och kojor ska vara torra och rena och ha mjukt underlag. Liggplatserna ska vara så stora att djuren kan ligga ner i naturlig ställning.
  Allmänna råd till 1 kap. 12 § Hundarna bör ges möjlighet att bädda.
  Att enbart gå på minimimåtten när det gäller koja tänkt för flera individer, kan göra det svårt att uppfylla kraven ovan. Man bör tänka på att hundarna eventuellt kan vilja ligga med längre avstånd ifrån varandra än vad en gruppkoja kan ge möjlighet till, vilket då gör att alla inte har möjlighet att ligga samtidigt.
  Det kan i vissa fall istället vara bättre för hundarna att det finns tillgång till flera kojor att ligga i istället för en stor.
  Carin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.