Lämna djur ensamma

Vi har ett par grannar som idag åkte på husvagnssemester och lämnade både hund och katt hemma själva. Dottern skulle titta till dom på morgonen och de hoppades att vi kunde titta till dom vid lunch och på kvällen.  Får man göra så? Lämna sina djur och åka iväg i flera dagar?

Kommentarer

 • Hej Petra!

  Alla hundar behöver daglig motion och ska vara utomhus varje dag. De bör se till att hunden rastas minst var 6:e timme dagtid. Valpar och äldre hundar bör rastas oftare. Om hunden är i en hundgård hela dagen ska den rastas på en annan plats för att den ska få komma utanför hundgården åtminstone 1 gång per dag.

  Hundar är flockdjur och behöver träffa både människor och andra djur för att må bra. De behöver aktiveras varje dag både fysiskt och mentalt.

  Katter är självständiga djur. De är inte flockdjur på samma sätt som till exempel hundar. Men även katter mår bra av att träffa både människor och andra djur.

  De ska se till sin katt minst 2 gånger per dag. Om de har en katt som får gå ute kan de ställa fram mat minst 2 gånger om dagen.

  Om man åker i väg på semester eller liknande är man skyldig att se till att någon annan gör detta åt en om man inte kan ta med sina djur.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.