Till senaste kommentaren

Vad gäller om jag vill köpa en vargpäls från USA?

Hej, jag undrar ifall man kan köpa vargpäls ifrån USA eller om man behöver intyg då, tack på förhand.
Niklas Wallerström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Niklas!

  Tack för din fråga. Varg är en art som är CITES-listad och detta behöver du då tänka på om du ska importera från USA:
  • Om du ska importera exemplar från sitt ursprungsland (landet där arten finns i naturen eller odlas) måste du ha ett CITES-tillstånd för export från det land du importerar ifrån.
  • Om exemplaren tidigare förts ut ur sitt ursprungsland måste du ha ett CITES- tillstånd för återexport. Tillståndet utfärdas av det landet där exemplaret finns när det ska exporteras. På tillståndet står det vilket ursprungslandet är.
  Du måste även ha ett CITES-tillstånd för import från Jordbruksverket. Vi beslutar om importtillstånd när du visat en kopia av exporttillståndet och Naturvårdsverket har gjort en vetenskaplig prövning av importen.

  Här kan du läsa mer om import och export.

  Är det en jakttrofé kan du läsa mer om vad som gäller för dem här.

  Om du inte hittar svar på dina frågor på webben, har de som hanterar CITES-frågor telefontid mellan klockan 08:30 till 11:30. Du når dem via kundtjänst på tel. 0771 -223 223.

  Planerar du att göra en ansökan kan du skicka in den även om du är osäker på någon del i ansökan. Skulle det vara så att något är oklart i din ansökan kommer en handläggare kontakta dig.

  Vi ber dig att ha överseende med att vi prioriterat ner servicen gällande att svara på frågor för att kunna prioritera utfärdande av intyg och tillstånd. Vi tar ansökningarna i turordning. Våra handläggningstider är för tillfället mer än 30 dagar (just nu i vissa fall upp mot 60 dagar), men vi hoppas kunna korta ner tiderna efterhand.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.