Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Köpa valp i Norge

Hej!
Vad krävs det för papper och intyg osv för att köpa en 8veckors valp i Norge och föra in till Sverige?
Charlotte Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Carina kundtjänst
 • Hur är det om man köper valpen i Norge och kör genom Finland hem till Sverige.Måste den vara rabiesvaccinerad?Eller kan man få ett intyg i första tullen där det står vilken tid man passerat för att visa i andra tullen att man ej stannat och bara passerat genom Finland?
  Sarah
 • Hej Sarah!

  Det går inte att köra genom Finland för att komma till Sverige utan att hunden är rabiesvaccinerad. Det finns inga undantag.

  Här finns informationen om vad som gäller från Finland till Sverige.
  Ingela Kundtjänst
 • Hej!
  Jag har försökt lägga ut en annons om små valpar på Blocket. De skriver att de endast lägger ut annonsen om jag först registerar valparna hos er, men de är ju inte chippade än och de ska ju inte stanna hos mig mer än ca tre veckor till så adressen blir ju felaktig. Tidigare har jag registrerat när de säljs, i samband med försäljningen, runt ca 8 veckors ålder. Vad anser ni om detta? Ska man först registrera dem på sig själv (mycket kan ju hända med så små, inte alla klarar sig) eller räcker det att göra det vid 8 v när de flyttar till sina "riktiga" hem?
  Helene
 • Hej Helena!

  En valp som ska säljas ska vara id-märkt. Ofta registrerar inte uppfödaren valp som ska säljas utan överlåter det på köparen.

  Du är skyldig att märka och registrera din hund innan den är fyra månader. Om du köper en hund som är äldre än tre månader ska du märka och registrera den inom fyra veckor.

  Om blocket har ett krav på att valparna ska vara registrerade vid annonsering är det deras beslut. Det är ingenting som Jordbruksverket bestämmer.
  Birgitta Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.