Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kompensationsbidrag på mark utan djur och med grödkod 49

kan jag söka kompensations bidrag på min mark med grödkod 49 och inte ha några djur bor i område 5b
Ulf Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ulf!

  Grovfodergrödor så som grödkod 49, utan djurhållning, klassas som extensiv gröda.

  Du kan få ersättning för extensiva grödor om marken ligger inom kompensationsområde 1-5 samt att du bedriver jordbruk på minst 4 hektar. Även om du inte har djur.

  Observera att du behöver skörda grödan för att ha rätt till ersättningen.

  Svaret kommer från länsstyrelsen.
  Anna Kundtjänst
 • ok hur gör jag för att söka stöd för extensiv gröda?
  Ulf Karlsson
 • vad innebär att skörda extensiv gröda kan jag skörda och ta bort gräset för att ev.sälja alternativt ge bort det eller måste det bara slås av och ligga kvar?
  Ulf Karlsson
 • Hej Ulf!
  Du söker ersättning för dina grödor i kompensationsstödet genom att under "Gröda och stöd" i SAM Internet ange grödkod, areal och att rutan för utbetalning för kompensationsstödet är ikryssad. Sedan sparar du. Gör på samma sätt för all de skiften du vill söka stödet för.
  Grovfodergrödor ska du sköta genom att slå av och föra bort skörden eller genom att låta djuren beta motsvarande en vallskörd. Det räcker alltså inte att du slår av det och låter gräset ligga kvar.

  Det här svaret kommer från länsstyrelsen.
  Lena kundtjänst
 • Ok och tack
  Då kan jag alltså söka kompensationsbidrag utan att ha djur med grödkod  49
  med villkor att jag ta bort gräset!
  Ps: hade det haft någon betydelse om jag hade valt grödkod 50 istället  angående djur bidrag och villkor?
  Med vänlig hälsning
  ulf 
  Ulf Karlsson
 • Hej Ulf!

  Ja, precis, i område 1-5 du kan söka kompensationsstödet utan att ha djur och villkoret är att du tar bort gräset. Du kan även använda grödkod 50, med samma villkor som när du använder grödkod 49.

  Svaret kommer från länsstyrelsen.
  Birgitta Kundtjänst
 • ok och tack för hjälpen.
  Mvh
  Ulf


  Ulf Karlsson
 • Hej igen
  När jag kryssa i rutan för kompensationsstöd får jag varningar och kan ej skicka in ansökan?
  Fel nr 265: Du har sökt utbetalning för kompensationsstödet för grovfodergröda på ett eller flera skiften men du har inte fyllt i att du har djurhållning. Om du inte har djur ska du inte söka utbetalning för kompensationsstödet på skiften med grovfodergrödor i kompensationsområde 6-12. GÖR SÅ HÄR: Ta bort krysset i rutan för kompensationsstödet på skiften i kompensationsområde 6-12 där du har angett grovfodergröda 6, 48, 49, 50, 52, 53, 61 eller 80. Kryssrutan för kompensationsstödet hittar du under fliken Karta och Skiften, menyn Ange gröda och stöd. Om du har djur, ska du istället fylla i uppgifter om djuren i fliken Övriga uppgifter, underfliken Uppgifter för ansökan om djurbaserade stöd.
  Observera nr 277: Du har ett skifte där du har sökt utbetalning för kompensationsstöd och har angett att du har grödkod 49 (slåtter- och betesvall på åkermark med en vallgröda som inte är godkänd för miljöersättning). För att få utbetalning för kompensationsstöd på skiftet måste du slå din vall och föra bort skörden eller låta djuren beta motsvarande en vallskörd. Om du inte vill söka utbetalning för kompensationsstöd ska du gå in under fliken Karta och Skiften menyn Ange gröda och stöd och ta bort bocken för ansökan om utbetalning av kompensationsstöd.
  Ulf Karlsson
 • Vilken ersättning kan man få i stödområde 5A om man söker kompensationsstöd men ej har några djur
  G Gunnarsson
 • blev fel heter numera stödområde 9
  G Gunnarsson
 • Hej Gunnarsson!

  Problemen beror på att kompensationsstödsområdena har bytt nummer.
  Område 5A och 5B upphörde att gälla efter 2015.
  Här kan ni se vilket område marken numera tillhör.

  5B ingår numera till största delen i område 9 och 5A i område 8. I dessa områden går det inte att få kompensationsstöd för grovfodergrödor utan djur. Kompensationsstöd för växtodlingsgrödor går dock att söka i båda dessa områden utan djur.
  Jämför dock den aktuella marken med kartan och församlingslistan som nås via länken. Gränserna för områdena har dragits om så det går inte att översätta de gamla beteckningarna rakt av.

  Svaret kommer från länsstyrelsen.

  Catrin Kundtjänst
 • verkar som jag ligger i område 8 enligt församlingslistan så jag får väl skicka in ansökan utan kompensationsstöd!  
  vilka område är det då man kan söka kompensationsstöd för grovfodergrödor utan djur?


  Ulf Karlsson
 • Hej Ulf!
  I kompensationsstödet kan man få ersättning för fem olika typer av jordbruk. Det är endast när man har jordbruk av typ 5 "extensivt jordbruk" som man kan få ersättning för grovfodergrödor utan att ha djur. För att få ersättning för jordbruk av typ 5 krävs även att marken ligger i område 1-5. Dessa områden ligger i norra Sverige.

  Det här svaret kommer från länsstyrelsen.

  Lena kundtjänst
 • Kan jag söka kompensations bidrag på min mark med grödkod 49 samt kod 50 då man  inte har några djur . ?   gällande mark i område  6, eller är det nån ändring gällande församling ? . givetvis skörda vallen

  dvs ha denna ruta ikryssad ?
  Kompensationsstöd;   Ansökan om utbetalning

  Per Olof Sundin
 • Hej Per Olof!

  Du kan få kompensationsstöd för vall (både grödkod 49 och grödkod 50) om du inte har djur i norra Sverige, område 1-5. I område 6 - 12 kan du inte få utbetalt för din vall om du inte har djur.

  jordbruksverket webbsida  kan du se vilket stödområde det är där du bor.

  Du söker stödet genom att ha bocka i rutan efter texten Kompensationsstöd: Ansökan om utbetalning under Ange gröda och stöd. Om du inte vill söka stödet ska du bocka ur rutan.

  Svaret kommer från länsstyrelsen.
  Catrin Kundtjänst
 • Hej!
  Jag har mark och djur, men jag har samma cdb och se-nr som min sambo på djuren (frågat om detta innan, så det är rätt) och min sambo har egen mark och djur. Ska vi göra ägandefördelning av djuren på Sam ansökan? vi har varsin sam ansökan.
  Karin Nilsson
 • Hej Karin!

  Kontakta din länsstyrelse så hjälper de dig med vad som gäller i ert fall. Du når din länsstyrelse på telefon 0771-67 00 00.
  Ingela Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.