Till senaste kommentaren

Katt på balkong samt katter utomhus som stör grannar

Hej. Jag undrar vad ni menar med att balkongen måste vara nätad om den är mer än 5 meter över marken....menar ni balkonggolvet eller på balkongräcket där katten kan balansera på en ca 3cm bred "list"?
Har nämligen sett flertalet personer i mitt bostadsområde som har katterna på balkonger utan uppsikt och balkongerna är inte innätade.....
Jag har även en vän som har problem med katter som vistas utomhus utan uppsikt av ägarna, dessa katter kissar på hennes altan samt allt som finns där. Hon har pratat med ägaren till katterna men denna bryr sig inte utan påstår att det måste vara någon annans katt/katter men problemet uppstod när den kattägaren flyttade in i det området (det är fler som drabbas av dessa katter). Vad är reglerna för utomhuskatter?
Sussie

Kommentarer

  • Hej,

    Det är länsstyrelsen och djurskyddsinspektörerna där som kan kontrollera om det är någon som inte uppfyller kraven. Du kan vända dig till djurskyddsinspektörerna och höra med dem hur de ser på det.

    Katter som går ute och stör andra är ingen fråga för oss på Jordbruksverket utan jag tror det är fråga för kommunen så du kan vända dig till din kommun med den frågan.
    Lasse Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.