Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Katt fraktas till Sverige från 3:e länder

Varför måste det gå 3 månader före rabies-antibodies-testet är utfört och veterinären kan göra ett veterinärintyg (från 3:e länder)?
Marlene Arbring Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marlene!


  Från icke listade tredjeländer kan veterinärintyget utfärdas tidigast 3 månader efter blodprovsdatumet. Blodprovet får tas tidigast 30 dagar efter senaste grundvaccinationen. Väntetiden är för att säkerställa att antikropparna i blodet finns där tack vare vaccinet och inte p g a det faktum att hunden blivit smittad av rabies. Skulle den ha blivit smittad insjuknar den inom de 3 månaderna.
  Roger Kundtjänst
 • Hej Roger,
  Tack för svaret.
  Om våran katt har fått rabies vaccinationer i Sverige i augusti 2015 (den var giltig till 18 aug. 2018), men fick en ny rabiesvaccination i Sydafrika redan 28 juli 2017 och igen den 25 juli 2018 (här ska dom ha en rabies vaccination varje år), en rabies antiblodkroppar test i januar 2019 och besked i februari 2019 om att ’rabies antibodies’ provet var fint (vi får intyget på provet i slutet på denna vecka) är det då okay at pappret/testet är under(!) 3 månader från den datum testet var utfört??
  Är det andra vaccinationer vi ska ha gjort eller testat innan vi flytter hem till Sverige med våran katt i mitten slutet av juni i år?
  Vänligen
  Marlene
  Marlene Arbring
 • Hej Marlene!

  Om blodprovet gjordes i januari så räknar man tre månader från det datumet, och så länge rabiesvaccinationen hela tiden fylls på innan den tidigare går ut kommer du inte behöva göra något nytt test. Inga andra vaccinationer krävs för införseln till Sverige.

  Här kan du läsa mer om reglerna kring att resa till Sverige med katt från ett icke listat land.
  Maria Kundtjänst
 • Hej Maria,
  Tack för svaret.
  Jag fattar inte helt. Är det ok at det är KORTARE TID ÄN 3 MÅNADER från den dagen dom gjorde rabies testet till den dagen dom utför veterinärintyget på testen? Våran katt gjorde testet slut januari men intyget är redan gjort i mars och vill bli skickat till oss denna vecka. Då har det inte gått 3 månader från testet gjordes till intyget var färdigställt.
  Eller har det ingen betydning att det är kortare än 3 månader då våran katt har fått dom sista vaccinerna rättidigt?
  Vänligen
  Marlene
  Marlene Arbring
 • Hej Marlene

  Blodprovet ska tas minst 30 dagar efter rabiesvaccination. Om blodprovet är godkänt så ska det passera 3 månader från blodprovet tagits innan veterinärintyget får utfärdas.

  Veterinärintyget är det dokument som du använder för att resa till Sverige och det är inte samma sak som blodprovssvaret.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.