Kaninbur utomhus

Hej!
Vi håller på att bygga ett åretruntboende för våra kaniner med hage. I hagen ska vi bygga en stor bur. Den här buren vill vi såklart ska kunna fungera under vinterhalvåret också och då behöver den vara upphöjd från marken. Hur mycket behöver den vara upphöjd för att kylan inte ska komma in underifrån från marken?
Jag vill passa på att fråga också om buren ska vara isolerad med t ex frigolit? I såfall, är det hela buren som ska vara isolerad, delar av buren, bara golv/tak, bara bolådan??? Eller behövs igen isolering om de har ett lager med halm? Jag har hört så många olika varianter på svar till denna fråga, så nu vill jag reda ut det en gång för alla 😀
Tänker att även om det är sommar nu, så vill vi få alla måtten rätt nu när vi bygger från grunden. Och det blir ju lite olika mått beroende på om isolering ska in eller inte.
Tack för hjälpen!
Mvh Laila
Laila Villebeck

Kommentarer

  • Hej Laila!

    Det är inte reglerad hur mycket upphöjd från marken den behöver vara, inte heller isoleringsmaterial. Du kan ta kontakt med en djurskyddshandläggare på din länsstyrelse för att få en bedömning på den lösning du vill ha. Det är länsstyrelsen som är kontrollmyndighet för djurskyddsfrågor.
    Lena Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.