Kanin ute på vintern

Sett att många i olika kaningrupper har "rasthagar" där kaninerna är på dagarna. Och i hagarna bara ett litet kryp in typ en transportbur.. är detta ok vintertid? De kan de väl inte va?
Eller de gäller bara om de är minus grader?
Står bara upphöjt under kalla årstiden. Var drar man gränsen? Dec-feb? Och är det dygnet runt?
Cecilia Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Cecilia!

    Om rasthagarna är utomhus, så ska kaninerna ha tillgång till en från marken upphöjd bur som minst är så stor som det finns reglerat i föreskriften. Orsaken till varför buren ska vara upphöjd vintertid är för att inte markkylan ska kunna tränga in igenom burbotten och så att inte buren blir översnöad. Med kalla årstiden menas när utetemperaturen är bara några plusgrader eller kallare och kaninerna behöver kunna uppsöka en plats där de kan hålla kroppstemperaturen utan att frysa. Kaninerna ska kunna ta sig upp i buren när de vill och där inne ha så mycket strö så de inte fryser.

    Om rasthagen är i ett inomhusutrymme exempelvis en ströad hästbox eller liknande, så kan rasthagen räknas som en stor bur och man kan då ha en bolåda där inne där kaninerna kan gå in i. Kaniner ska ha tillgång till en hylla som är tillräckligt stor för att kunna sitta på och under och hyllan kan utgöras av bolådans tak. Om man håller flera kaniner tillsammans så ska det finnas hyllutrymme så att alla kaniner samtidigt kan få plats på och under. En transportbur kan däremot vara ostabilt för kaninerna att sitta uppe på.
    Lena Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.