Till senaste kommentaren

Importera krukväxter från England

Importera krukväxter från England. Behövs intyg eller växtpass   för att köpa krukväxter från England för privat bruk.

Tack
Anna
Anna Swälas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Tack för att du kontaktar oss. Privatpersoner som handlar eller flyttar en mindre mängd växter eller växtprodukter för eget bruk inom EU behöver inget intyg att växterna eller växtprodukterna är friska. När du beställer till exempel vid internethandel så ska leverantören skicka med ett så kallat växtpass. Läs mer på vår webbplats.

  Se dock upp med växtarter som omfattas av regler om hotade arter.

  Detta kan komma att ändras när väl Brexit träder igenom, men under 2020 är det inga förändringar.
  Maria Kundtjänst
 • Tack så mycket.

  Anna
  Anna
 • Hejsan
  Läste inlägget och svaret men till mig när jag ringde till er. fick jag till mig att om England går ur Eu den 31 januari gäller samma regler som för Norge alltså friskhetsintyg och att anmäla att det kommer växter till jordbruksverket,kommer inte ihåg vad hon sa det heter men detta intyg och att de kontrollerar skulle kosta mellan 1000 kr-1200 kr oavsett om det var en rhizom eller flera plantor.men läste i ditt svar Anna Swälas att under 2020 är det inga förändringar. Det svar jag fick kommer alltså inte gälla förrän 2021?Stämmer det?
  A-S
 • Hej!


  Ja det stämmer, den 31 januari 2020 lämnade Storbritannien EU. Enligt det utträdesavtal som har slutits kommer handelsförhållandena mellan EU och Storbritannien att vara oförändrade under en övergångsperiod som sträcker sig till och med den 31 december 2020.
  Roger Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.