Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Importera hund från USA

Hej
Vad ska jag tänka på när hon ska skicka hunden ensam till sverige?
Jag läste att det skulle vara E9.209 men då tyckte jag att det stod att det var från ett icke listat land. Kan du maila den blanketten jag ska skicka henne? Är det nåt mer än pass, chip och djurägarförsäkran jag behöver? Hälsningar Carina Sundberg mail: mitzydorado@hotmail.com
Carina Sundberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Carina!

  För hundar eller katter som reser till Sverige som handelsdjur, i ditt fall utan sin ägare, från ett listat land som USA är, så är kraven att
  • djuret ska vara id-märkt
  • djuret ska ha en giltig vaccination mot rabies
  • djuret ska besiktigas och ha ett handelsintyg (E9.209) för import
  • djuret ska gå igenom en gränskontroll
  Det bästa är att beställa blanketten E9.209 från vår webbutik så att ni får den i original då den ska vikas på ett specifikt sätt.

  En rekommendation är att du även avmaskar din hund mot dvärgbandmask om din hund kan ha blivit utsatt för smitta.

  Kraven gäller om du reser med fler än 5 djur, djuret reser utan sin ägare eller om djuret ska byta ägare efter införseln. Här kan du läsa mer om import av handelsdjur från ett listat land utanför EU. Du hittar även intygsblanketter via länken.

  Kraven gäller inte då du som ägare reser tillsammans med djuret eller reser samma väg inom 5 dagar från djurets resa. Då gäller i stället kraven för sällskapsdjur. Här kan du läsa mer om införselkraven från ett listat land utanför EU.

  Du kan läsa mer om hur du anmäler ditt djur till gränskontroll om du följer den här länken. Använd gärna vår Reseguide för hundar och katter.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.