Import av träd från ett EU-land

Hej jag har en fråga!  Jag vill öppna ett litet företag som kommer att importera dekorativa och fruktträd från Polen.  Vilket tillstånd behöver jag ha?  Hälsningar, Gregor

Kommentarer

 • Hej Gregor!

  Tack för din fråga. Jag återkommer till dig när jag har ett svar.
  Sara Kundtjänst
 • Tack Sara
  Gregor
 • Hej Gregor!

  Tack för att du kontaktat oss.

  För handel med växter som t ex prydnadsträd och fruktträd inom EU, behöver dessa växter ha så kallat växtpass. Du kan läsa mer om detta på vår webbplats.

  Information om regler om spårbarhet och växtpass finns också här.

  I ditt fall är det alltså plantskolan i Polen som ska vara godkänd för att utfärda växtpass för sina växter och du ska se till att växtpass finns på de växter du köper. Vid kontroll ska du kunna visa varifrån växterna levererats men det behöver inte vara genom att spara just växtpassen utan där finns flexibilitet. Se informationsmaterial i bifogade länkar.

  Om ditt företag sedan behöver vara godkänt för att utfärda växtpass eller inte är lite svårare att svara på. Om du bara tänker sälja dina växter privatpersoner/slutkonsumenter, behöver du inte vara det. Om du däremot ska sälja till andra som kan betraktas som yrkesmässiga behöver ditt företag också kunna utfärda växtpass. Om du planerar att sälja växter över internet, innebär det också särskilda krav på växtpass.
  Maria Kundtjänst
 • Tack så mycket Maria
  Gregor

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.