Import av hund från utanför EU.

Hejsan!
Jag försöker ta reda på vad som krävs för att importera våran hund som vi tog med till Zambia från England 4 år sedan nu när vi mljligen kollar på att flytta hem till Sverige. Vi har redan genomfört allt som krävs enligt Stor Brittaniens regler men ville se om Sverige har samma regler? Hade det ganska svårt att hitta fullständiga svar online. Vi har genomfört rabies blod test, hon är microchippad, har full vetrinär historik från årliga besök och har gilltigt EU pass.
Cynthia Steenkamp Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Cynthia!

  Zambia är ett land utanför EU som inte är listat.

  Det här är kraven för att resa med hund eller katt från Zambia till Sverige.

  • Hunden ska vara id-märkt.
  • Hunden ska ha en giltig vaccination mot rabies.
  • Hunden ska ha ett godkänt blodprov för kontroll av mängden rabiesantikroppar. Blodprovet ska tas minst 30 dagar efter rabiesvaccinationen och minst tre månader innan införseln. Eftersom ni redan tagit detta prov måste ni kolla så att rabiesvaccinationen inte hunnit gått ut någon gång för att ni inte ska behöva ta ett nytt prov.
  • Djuret ska ha ett veterinärintyg eller ett EU-pass för sällskapsdjur. Ni har ju redan ett EU-pass men eftersom ni varit borta i fyra år misstänker jag att ni fått fylla på rabiesvaccinet för att ha ett fullgott skydd mot rabies hela tiden. En veterinär utanför EU får inte föra in uppgifter i passet och då måste ett veterinärintyg utfärdas av en officiell veterinär i Zambia.
  • Du ska skriva en djurägareförsäkran för sällskapsdjur.
  • Hunden ska kontrolleras vid Entry Point.
  De här införselkraven gäller när du som är ägare reser tillsammans med djuret eller reser samma väg inom 5 dagar från djurets resa. Här kan du läsa mer om införselkraven från ett icke listat land utanför EU. Du hittar även intygsblanketter via länken.

  Använd gärna vår Reseguide för hundar och katter.

  Du kan läsa mer om hur du anmäler ditt djur till tullen på Tullverkets webbplats.

  Det finns inget krav på avmaskning. Om du misstänker att din hund kan ha blivit utsatt för dvärgbandmask så är det bra om du avmaskar den.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.