Hur registrerar jag min hund i Hundregistret?

Enligt lag ska alla hundar i Sverige märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Detta är ingenting som sker automatiskt, utan det är du som hundägare som har ansvaret att se till att hunden blir registrerad. Vem som äger hunden ska också stå i hundregistret. Tänk på att även om du registrerat din hund på Svenska kennelklubben så måste du registrera både dig och din hund i Jordbruksverkets hundregister.

Det finns två sätt att registrera din hund i vårt register:
1. Har du BankID loggar du in i vår e-tjänst och registrerar hunden där. Du behöver ha hundens chipnummer eller tångID (tatuering i örat som var vanligare förr) tillgängligt, och sedan skriver du in dina egna uppgifter som ägare.

Väljer du att betala direkt i e-tjänsten kostar det 40 kr, men du kan även välja att få hem en faktura och då kostar det 80 kr. I e-tjänsten kan du även ändra på uppgifter om till exempel ditt telefonnummer, hundens namn och födelsedatum samt avregistrera din hund om den har avlidit eller exporterats. Du kan också se alla dina registrerade hundar.

2. Det går också bra att skicka in din registrering på blankett, kostnaden blir då 160 kr och när registreringen är klar får du en faktura på beloppet som bekräftar att hunden är registrerad.

OBS! Om det kommer upp en gammal adress på dig när du hämtar dina uppgifter så beror det på att när du senast var aktiv kund hos oss var det den adressen vi hade. Adressen kommer kontrolleras och uppdateras till kommande dag.
Kundtjänst (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.