Till senaste kommentaren

Hur många hundar får jag importera som privatperson?

Hej!

Hur många hundar får en privatperson importera under ett år?

Kommentarer

 • Hej Jonas!

  Vi har inga regler som begränsar hur många djur som du får importera på ett år. Vi har däremot regler för hur de ska importeras samt regler för om du behöver ett tillstånd från länsstyrelsen eller inte.

  Ska hundarna importeras för att vara dina egna husdjur eller ska de säljas/överlåtas till någon annan sen?

  Hämtar du hundarna själv och det är max 5 stycken, så reser de som sällskapsdjur, under förutsättning att det är dina egna djur som du själv ska behålla. Hämtar du hundarna och det är fler än 5 stycken så reser de med samma regler som handelsdjur, även om det är så att du ska behålla de själv.

  Skickas hundarna till Sverige så att de reser ensamma, eller om de reser med någon annan än sin ägare, till exempel uppfödaren, så reser de med samma regler som handelsdjur.

  Sverige har olika regler för införsel beroende på vilket land hundarna kommer från. Från vissa länder utanför EU kan en hund inte resa som ett handelsdjur, där måste ägaren själv hämta djuret och det får inte vara fler än 5 stycken.

  Här hittar du information om vad som gäller för att föra in en hund från ett annat land.

  Tänk på att om du har en verksamhet med djur (sälja/överlåta de till någon annan) eller om du själv har många djur, så kan det vara så att du måste ha ett tillstånd från länsstyrelsen. Här hittar du mer information om tillstånd för verksamhet med hund. Har du frågor om tillstånd så ska du vända dig till länsstyrelsen.

  Du bör nog också höra av dig till Tullverket ifall de har några synpunkter.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.